"Do Not Resist", proiecţie de film şi discuţii. Statul, monopol asupra folosirii legitime a forţei

Miliţia spirituală şi Frontline Club Bucharest - proiecţia filmului "Do Not Resist"
Miliţia spirituală şi Frontline Club Bucharest - proiecţia filmului "Do Not Resist" (Miliţia spirituală şi Frontline Club)

Miliţia spirituală şi Frontline Club Bucharest organizează joi, de la ora 20:00, la Facultatea de Istorie din Capitală, proiecţia filmului "Do Not Resist" în cadrul proiectului "Comuna universitară – un spaţiu al implicării" şi al Serilor de film Frontline.

"Seara începe cu proiecţia documentarului "Do Not Resist", câştigător la secţiunea documentare la Tribeca Film Festival în 2016 şi va continua cu o discuţie despre monopolul statului asupra folosirii legitime a forţei şi despre abuzurile suferite de cetăţeni. Evenimentul are loc în curte, aşa că nu uitaţi să prevedeţi nişte haine mai groase, căci pe seară se lasă frigul. Intrarea este liberă", arată organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului, care va avea loc în aer liber.

Vor fi prezenţi Victoria Stoiciu, de la Friedrich-Ebert-Stiftung, şi Nic Dobrei, lector la SNSPA, iar discuţia va fi moderată de jurnalistul Vlad Stoicescu.

Frontline Club Bucharest este filiala locală a Frontline Club London, organizaţie care promovează jurnalismul independent, de investigaţie şi din zonele de conflict şi oferă un spaţiu de dezbatere pentru temele pe care aceste tipuri de jurnalism le abordează. Frontline Club London a fost înfiinţat în anul 2003 de Vaughan Smith, recunoscut jurnalist, cameraman şi videoreporter în zone de conflict.

"Comuna universitară - un spaţiu al implicării" (CUB) este un proiect marca Miliţia Spirituală în cadrul concursului de proiecte Urbaniada susţinut de ING. CUB este un proiect de advocacy şi urbanism care vizează reconversia parţială a curţii interioare a clădirii Universităţii din Bucureşti din bd. Elisabeta 4-12, actualmente utilizată ca parcare, într-un spaţiu comun, nereglementat, care să faciliteze socializarea studenţilor şi interacţiunea acestora cu profesorii lor într-un cadru informal, propice dezvoltării gândirii critice, atitudinii civice şi stimulării creativităţii.

Cu ocazia acestui eveniment, echipa CUB le reaminteşte cetăţenilor că a fost lansată o petiţie prin care se doreşte sensibilizarea decidenţilor din UB asupra faptului că spaţiul în care va avea loc spectacolul - curtea interioară a Universităţii din Bucureşti - trebuie să fie al oamenilor, nu al maşinilor.

Parteneri: colectivul de arhitecţi "Unulaunu", Facultatea de Istorie - UB, Asociaţia Română de Istorie Socială - ARIS, Platforma de-clic.ro, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România - ANOSR, Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Limbi Străine - ASLS, Asociaţia Philos, Asociaţia Studenţilor la Sociologie şi Asistenţă Socială - A.S-S.AS şi Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei - ASPSE.

Parteneri media: Zeppelin, Vice şi Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne