Ziua 85. "Mă întreb dacă suntem singurii care vedem că ne mint pur şi simplu în faţă?"

Protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei, pentru a 85-a seară consecutiv, reamintind prin prezenţa lor celor ce au mutilat Codurile Penale prin OUG 13 că este timpul să plece acasă şi să lase la putere oameni corecţi şi dornici să facă ceva pentru ţară.
Protest
Protest

Protestatarii #rezist s-au strâns din nou în Piaţa Victoriei, pentru ca imnul României şi scandarea ''Demisia!'' să răsune sub ferestrele celor care au adoptat faimoasa OUG 13.

Protest
Protest

Reamintim că de aproape trei luni, mai exact din noaptea de 31 ianuarie a.c., lângă Guvern se protestează practic aproape non-stop, protestatarii rezist cerând ca cei care au schimbat peste noapte legislaţia penală, demonstrând că şi-au făcut o prioritate din corupţi nu din bunăstarea naţiei, să îşi asume greşeala şi să plece.

Protest
Protest

Astăzi, protestul a fost prefigurat de adoptarea în Parlament a unei legi prin care s-a desfiinţat noţiunea de conflict de interese pentru funcţionarii publici, aceasta fiind înlocuită cu sintagma "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane." Tot astăzi, comisiile juridice ale Parlamentului au dat undă verde înfiinţării comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009, aceasta în condiţiile în care Parchetul General a anunţat că a deschis dosar în acest caz şi, potrivit legii, deschiderea unui dosar penal blochează înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pe aceeaşi temă. Evenimentele i-au nemulţumit de cei din Piaţă, aceştia percepând evenimentele ca atacuri la adreasa Justiţiei şi şefei DNA.

Protest
Protest

"Ies în stradă pentru a apăra justiţia şi statul de drept de atacurile repetate venite din partea penalilor. Sunt alături de procurorul-şef DNA Kovesi, care pentru a patra oară este atacată în ideea de a i se cere demisia. Nu e posibil ca procurorul-şef DNA să fie cercetat de comisia parlamentară din care face parte şi un inculpat într-un dosar în curs şi condamnat definitiv cu suspendare pentru fraudă electorală.

Ies împotriva modificării Codului Penal pentru a-i scăpa de puşcărie şi a salva averea celor care au furat ţara şi a le salva averile dobândite prin fraudă. În Parlament sunt depuse amendamente la legea graţierii, urmărindu-se graţieri inclusiv pentru fapte de corupţie cu condamnări de până la 10 ani. Opinia publică trebuie să intervină, este singura posibilitate de a-i împiedica!", declară o protestatară.

Pe alt protestatar îl aduce în Piaţa Victoriei dorinţa de a trăi într-o Românie curată, dorinţa de normalitate:

"Sunt în stradă pentru o Românie curată, fără corupţi în funcţii publice, pentru demnitate, transparenţă şi adevăr. Adică pentru normalitate!", spune protestatarul.

Protest
Protest

O altă protestatară se declară indignată de recentele declaraţii ale premierului Grindeanu, care, la ceas de bilanţ, a caracterizat cele 100 de zile de guvernare ale cabinetului său (zile marcate de proteste fără precedent) drept "originale."

"Şi astăzi sunt în Piaţă ca în toate celelalte zile sau seri de până acum. Motive sunt multe, atât de multe încât ar dura o oră să le enumăr şi sigur nu aş termina. Numai dacă ne uităm la ziua de ieri sau la cea de astăzi…. Păi am aflat că de la o democraţie originală marca Iliescu acum am trecut la o guvernare originală a la Dragnea – Grindeanu. Păi cum să nu fie guvernare originală când nu faci nimic din ceea ce trebuie făcut sau din ceea ce te-ai angajat să faci şi te ţii numai de ordonanţe, graţieri, Coduri penale care să favorizeze infractorii.

Ceea ce s-a făcut chipurile de către Guvern nu este altceva decât praf în ochi, dar nu în ochii noştri ai celor din Piaţă. Premierul minte cu nonşalanţă aşa cum respiră. Se tot laudă cu realizări măreţe, dar eu personal nu le văd. Noi suntem aici cu ochii pe ei dar nu ştiu, mă întreb dacă suntem singurii care vedem că ne mint pur şi simplu în faţă? Dar astăzi grav este că Parlamentul a adoptat Legea prin care se desfiinţează conflictul de interese pentru funcţionarii publici.

Adică e liber la angajat de către primar, parlamentar, sau orice funcţionar…. nevastă, soră, unchi, amantă, căţel, purcel…s-a dat liber la angajări de prietenie şi cumetrie. Asta înseamnă că nu avem nevoie de meritocraţie, trăiască submediocritatea şi nepotismul. De asta, sau mai bine zis şi de asta sunt în stradă şi voi continua să fiu. Sunt sufocată de tot ce se întâmplă, pur şi simplu nu am cum să stau acasă când văd, nu pot!", susţine protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne