Deutsche Bank îşi închide aproximativ 200 de filiale. Mii de oameni concediaţi

Cea mai mare bancă din Germania a anunţat că va închide sau fuziona 188 dintre filialele sale de pe cuprinsul ţării. Mişcarea are loc în condiţiile în care instituţia continuă să aibă probleme financiare semnificative.
(Captură Foto)

Deutsche Bank va închide sau fuziona 188 dintre filialele sale de pe cuprinsul Germaniei în 2017, a anunţat duminică instituţia financiară cu sediul în Frankfurt.

Conform unei liste publicate pe website-ul băncii, Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german, va fi cel mai afectat, în condiţiile în care 51 de filiale vor fi desfiinţate în cursul anului următor. Berlinul va pierde 43 de filiale, 26 dintre ele făcând parte din Berliner Bank, compania partener a Deutsche Bank. Nici Frankfurt, unde se află sediul băncii, nu va fi scutit: cinci filiale vor fi închise.

Deutsche Bank are în prezent 723 de filiale în Germania şi instituţia a subliniat pe website-ul său că multe dintre acestea vor fuziona devenind unităţi “mai mari şi mai puternice”.

Măsuri de austeritate continue

Deutsche Bank a implementat măsuri de austeritate în condiţiile problemelor tot mai mari de pe piaţa globală.

Christian Sewing, director însărcinat cu clienţii privaţi, a declarat agenţiei de ştiri DPA că decizia de a închide aproape 200 de filiale a fost luată din cauza faptului că tot mai mulţi clienţi îşi îndreaptă atenţia către serviciile bancare online.

Dintre cele 188 de filiale ce vor fi închise, aproximativ 30 vor fi transformate în “agenţii financiare” care vor oferi în continuare clienţilor anumite servicii, precum opţiuni de consultanţă sau bancomate.

Mii de locuri de muncă vor fi desfiinţate

Ca parte a măsurilor sale de austeritate, Deutsche Bank va desfiinţa, de asemenea, aproximativ 3.000 de locuri de muncă cu normă întreagă.

În plus, banca s-a retras de pe 10 pieţe străine şi a renunţat la diviziile sale de investiţii bancare.

În 2015, instituţia a raportat o pierdere record de 6,8 miliarde de euro.