Declaraţia care a stârnit indignarea Opoziţiei: Reprimarea protestelor s-a făcut fără ordin de la prefect

Din declaraţiile făcute astăzi de prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, la Comisia de apărare din Senat, reiese că jandarmii au intervenit în forţă pentru dispersarea manifestanţilor fără ordin semnat de aceasta, aşa cum este cerut de lege, au acuzat liberalii, care anunţă că vor continua demersurile pentru a afla cine a coordonat acţiunea jandarmilor de reprimare a protestelor.
Speranţa Cliseru
Speranţa Cliseru

Convocată astăzi de către Partidul Naţional Liberal la Comisia de apărare din Senat, prefectul Capitalei a afirmat că a semnat ordinul de evacuare a manifestanţilor din Piaţa Victoriei după ora 24, adică în data de 11 august, în condiţiile în care purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a susţinut că a primit acest ordin în data de 10 august, la ora 23.11, se arată într-un comunicat remis de PNL.

"Jandarmeria trebuie să răspundă acum fără echivoc la ordinul cui a acţionat în seara zilei de 10 august pentru reprimarea violentă a protestelor dacă nu avea un ordin scris de la prefectul Capitalei", se menţionează în comunicat.

În urma declaraţiilor făcute, liberalii concluzionează că reprimarea protestelor din 10 august a fost coordonată de ministrul de Interne, la ordinele lui Liviu Dragnea.

"Este tot mai clar pentru toată lumea că acţiunea în forţă a jandarmilor a fost coordonată de la Ministerul Afacerilor Interne unde, pe tot parcursul operaţiunii, s-a aflat ministrul Carmen Dan.

Oricât ar încerca marionetele lui Liviu Dragnea din guvernul României să muşamalizeze intervenţia brutală a forţelor de ordine din 10 august, cei implicaţi în această operaţiune se încurcă în explicaţii şi minciuni care nu pot acoperi un adevăr extrem de simplu: reprimarea protestelor a fost coordonată de ministrul de Interne la ordinele lui Liviu Dragnea", se mai arată în comunicat.

PNL susţine că cei implicaţi nu pot ascunde adevărul, astfel că va continua să cheme la audieri pe toţi cei responsabili în comisiile de specialitate ale Parlamentului, până când vinovaţii vor fi traşi la răspundere.

De asemenea, liberalii menţionează în încheiere că vor depune o moţiune simplă pentru demiterea ministrului Carmen Dan şi vor iniţia procedura de constituire a unei comisii parlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne