Stanomir: Toader va aplica şi în cazul lui Augustin Lazăr scenariul aplicat Codruţei Kovesi

Scenariul pe care l-a aplicat Tudorel Toader, cu ajutorul Curţii Constituţionale, în cazul Codruţei Kovesi, va fi aplicat şi lui Lazăr. Doar că de această dată circumstanţele sunt încă şi mai dramatice, susţine Ioan Stanomir.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

„Tudorel Toader e identic în modul de gândire cu Rodica Stănoiu, o ministră de justiţie care a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a strivi independenţa magistraţilor”, opinează politologul Ioan Stanomir, comentând anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind declanşarea procedurii de evaluare a procurorului general, Augustin Lazăr. Potrivit lui Stanomir, în spatele acestei proceduri stau „manevrele patronilor politici”, relatează Digi24.ro.

„Dacă am observa cu toţii firul cauzal, acesta porneşte de la recomandarea domnului Dragnea de a se trimite Inspecţia Judiciară, trece prin surprizele de pe Facebook ale lui Darius Vâlcov şi sfârşeşte cu iniţiativa ministrului Justiţiei”, a declarat politologul pentru Digi24.ro

Potrivit lui Stanomir, ministrul Tudorel Toader va aplica şi în cazul lui Augustin Lazăr acelaşi scenariu pe care l-a aplicat în cazul fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Reamintim că nemulţumit de şefa DNA, Tudorel Toader a cerut revocarea acesteia în baza unui raport despre care chiar ministrul a spus că nu-i raport în care Toader să nu-şi fi trecut inclusiv CV-ul plus argumente aproape copy-paste după informaţii vehiculate la televiziuni. CSM a dat aviz negativ cererii lui Toader, Iohannis a refuzat şi el să îi dea curs, după care Guvernul s-a adresat CCR, for ce a decis că preşedintele ţării trebuie să o revoce pe Kovesi, ceea ce, finalmente, s-a şi întâmplat.

„Scenariul pe care l-a aplicat Tudorel Toader cu atâta succes, cu ajutorul Curţii Constituţionale, fireşte, în cazul Codruţei Kovesi, va fi aplicat şi lui Lazăr. Doar că de această dată circumstanţele sunt încă şi mai dramatice, pentru că aici vorbim de o ingerinţă a factorului politic în rezolvarea unei anchete în curs.

Domnia sa intervine prin intermediul acestei evaluări pentru a intimida nu doar instituţia, ci şi pe oamenii care lucrează în ea.

Este vorba de un tip de procedură care ne îndepărtează şi mai mult de standardele europene în materie.

De fapt, Tudorel Toader e identic în modul de gândire cu Rodica Stănoiu, o ministră de Justiţie care a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a strivi independenţa magistraţilor”, a precizat Stanomir.

Reamintim că recent consilierul guvernamental Darius Vâlcov a publicat pe contul său de Facebook un protocol secret încheiat între Parchetul General şi SRI, care susţine că i-ar fi fost lăsat pe prag joi dimineaţa de un... necunoscut, incident care s-a lăsat cu dosar penal. La scurt timp după, a ieşit la rampă şi liderul PSD Liviu Dragnea, care a cerut intervenţia Inspecţiei Judiciare şi a solicitat Comisiei de control a SRI din Parlament să investigheze posibilele abuzuri comise de Serviciu în baza acestui protocol.

Ieri, Tudorel Toader a intrat şi el în joc anunţând declanşarea evaluării lui Augustin Lazăr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne