Soţia protestatarului mort a depus plângere penală: A fost gazat. Eu cred că din această cauză a survenit decesul

Soţia lui Ilie Gâzea, protestatarul de 68 de ani din Teleorman care a murit la doar câteva zile după ce a participat la mitingul Diasporei din 10 august, a depus plângere penală la Parchet. Femeia suspectează că decesul are legătură cu gazarea din Piaţa Victoriei.
Protestatar decedat
Protestatar decedat (Andreea Balaurea)

Paula Gâzea, soţia protestatarului mort, a mers luni la parchet pentru a depune plângere penală, pe motiv că decesul bărbatului ar fi survenit ca urmare a gazelor inhalate în Piaţa Victoriei la protestul din 10 august.

"O plângere penală, însoţită de avocată, pentru soţul meu, care eu consider că a fost gazat. Din această cauză a survenit decesul lui. Chiar dacă el suferea şi de altele, eu asta consider", a declarat Paula Gâzea, citată de Digi24.

Întrebată dacă Jandarmeria poartă o vină pentru ce s-a întâmplat cu soţul ei, femeia a replicat: "Bineînţeles. Atât pot să vă spun. Rămâne să vedem ce facem cu plângerea, cum se va judeca şi ce răspuns ne va da. Avocata mă reprezintă."

Soţia lui Ilie Gâzea a explicat că bărbatul nu a fost lovit de jandarmi şi că nu a primit încă nicio veste de la medicii legişti care s-au ocupat de autopsia trupului neînsufleţit.

Paula Gâzea intenţionează să ceară daune materiale de la statul român dacă va fi cazul.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a susţinut recent, în Comisia de Apărare din Parlament, că în acest moment nu există o legătură între expunerea la gaze lacrimogene şi decesul protestatarului Ilie Gâzea, din Turnu Măgurele, care a murit ulterior la spitalul din Alexandria având hemoragie digestivă.

Reamintim că Ilie Gâzea a încetat din viaţă luni, la 10 zile după ce a participat la mitingul Diasporei din Piaţa Victoriei, în cadrul căruia Jandarmeria a intervenit în forţă împotriva mulţimii.

Protestatar decedat
Protestatar decedat (Andreea Balaurea)

Protestatar decedat
Protestatar decedat (Andreea Balaurea)

"Am fost plecaţi pe 10 la Bucureşti, am ajuns în Piaţa Victoriei în jur de ora 16.30. Am fost 10 sau 15 persoane din Turnu Măgurele. Toţi am fost gazaţi, dar eu am fost un pic mai departe. I-a dat sângele pe nas instantaneu. La câteva zile după ce am ajuns acasă, am auzit că pe Ilie l-a luat salvarea. Dar după ce a inhalat gaze el a vomat tot timpul şi a avut hemoragie nazală. Acum am înţeles că a murit", a declarat unul dintre cei care l-au însoţit pe Gâzea la protest, vecin cu acesta, citat de Realitatea de Teleorman.

Între timp, poliţia a deschis dosar penal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne