Procurorul militar care a fost la mitingul Diasporei, pe lista neagră a Inspecţiei Judiciare

Procurorul militar care a fost în Piaţa Victoriei pe 10 august şi a întocmit un raport în baza căruia s-a deschis dosarul penal privind violenţele de acolo a intrat în vizorul Inspecţiei Judiciare, care a solicitat sancţionarea sa disciplinară de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a exercitat acţiunea disciplinară împotriva procurorului militar care a fost la protestul din 10 august, Bogdan Ciprian Pârlog, pentru un articol apărut pe 25 ianuarie, pe site-ul www.juridice.ro, în care ar fi "denigrat" atât inspectorii IJ, cât şi o parte dintre judecătorii CSM.

Procurorul din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti este acuzat oficial de "manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitări atribuţiilor de serviciu", abatere disciplinară prevăzută în Legea privind statutul magistraţilor.

Mai exact, Inspecţia Judiciară susţine că prin opiniile exprimate în cuprinsul articolului "Principalele aspecte de natură a afecta grav sistemul judiciar", cu desconsiderarea explicită şi totală a normelor şi standardelor de conduită impuse magistraţilor, a denigrat, în mod deliberat, pe de o parte, membrii Secţiei pentru judecători a CSM apreciind că aceasta este "fidelizată" şi "favorabilă actualei puteri politice", şi inspectorii Inspecţiei Judiciare, pe care i-a calificat drept "organisme controlate de către factorul politic prin care (…) se vor putea exercita presiuni asupra magistraţilor".

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, care urmează ia o decizie finală în acest caz.

Pentru a citi articolul semnat de Bogdan Ciprian Pârlog intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne