Judecătorul Cristi Danileţ: "Nu este tocmai indicat că un fost preşedinte să lovească în judecători şi procurori"

Cristi Dănileţ
Cristi Dănileţ (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Traian Băsescu ar trebui să fie mai rezervat în ieşirile sale critice la adresa justiţiei, a declarat judecătorul Cristi Danileţ, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, într-o intervenţie la Gândul Live.

În opinia lui Cristi Danileţ, nu este tocmai indicat ca un şef de stat să atace astfel justiţia după ce părăseşte funcţia, însă "probabil" că Traian Băsescu este "motivat de faptul că persoane din anturajul său sunt urmărite penal, Elena Udrea sau fratele său, Mircea Băsescu" (şi ginerele său este urmărit penal - n.r.).

"El nu mai reprezintă o instituţie a statului. Ar fi fost de aşteptat de la un fost preşedinte să aibă încredere în autorităţi. Atât aş spune, dar aş avea mai mari rezerve ca un fost preşedinte al statului să critice, să lovească în judecători şi procurori. Aş fi mai rezervat. Brusc după ce părăseşti o astfel de poziţie să ajungi să critici justiţia poate că nu este tocmai indicat", a opinat Cristi Danileţ.

Invitat luni seară în platoul B1 TV, fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat în termeni duri "spectacolul cătuşelor" cu care procurorii DNA au obişnuit în ultima vreme opinia publică şi i-a acuzat pe aceştia că sunt responsabili de declanşarea unei adevărate isterii în rândul populaţiei.

Nici şefa Înaltei Curţi nu a scăpat de criticile fostului şef de stat care a denunţat declaraţia acesteia potrivit căreia Curtea Supremă va fi un partener al DNA, subliniind totodată că nu exclude posibilitatea "să se creeze condamnări nedrepte".

Pentru a citi declaraţia fostului preşedinte citiţi Traian Băsescu, atac fără precedent. Condamnă DNA pentru "spectacolul cătuşelor", dar şi pe şefa ÎCCJ

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.