Dan Voiculescu şi Mircea Dinescu au fost favorizaţi de academicianul Alexandru Bogdan

Academicianul Alexandru Bogdan, fostul preşedinte executiv al Fundaţiei Patrimoniu a Academiei Române, care este urmărit penal pentru favorizarea societăţii GRIVCO - fondată de Dan Voiculescu - ar fi favorizat şi o firmă a lui Mircea Dinescu, relatează jurnaliştii de la gândul.info.
Mircea Dinescu (Epoch Times România)
Flori Mladin
18.07.2014
Academicianul Alexandru Bogdan, fostul preşedinte executiv al Fundaţiei Patrimoniu a Academiei Române, care este urmărit penal pentru favorizarea societăţii GRIVCO - fondată de Dan Voiculescu - ar fi favorizat şi o firmă a lui Mircea Dinescu, relatează jurnaliştii de la gândul.info.

Astfel, procurorii Anticorupţie verifică un contract privind arendarea a 50 de hectare de vie către compania SC MD Agricola SRL, care aparţine lui Mircea Dinescu. Conform DNA, în 2007, Alexandru Bogdan a transformat contractul de arendă care a fost semnat în 2001 cu firma lui Dinescu în protocol de colaborare tehnico-ştiinţifică şi economică.

Contractul de arendă a fost transformat în protocol fără aprobarea Consiliului Director al Fundaţiei Patrimoniu. Totodată, în anii 2007 şi 2008, nu a fost calculată arenda pe cele 50 de hectare şi oficialii din Academie nu i-au cerut lui Mircea Dinescu să plătească arendă pentru terenul luat.

Mircea Dinescu susţine, însă, că este cu arenda la zi, recunoscând că îl cunoaşte pe Alexandru Bogdan, fostul preşedinte al Fundaţiei Patrimoniu.

Alexandru Bogdan este acuzat de procurorii DNA că a favorizat mai multe companii în cadrul procedurilor de arendare a terenurilor deţinute de Academia Română prin Fundaţia Patrimoniu, printre care se află şi contractele încheiate cu compania GRIVCO înfiinţată de Dan Voiculescu.

Astfel, în anul 2006, Fundaţia Patrimoniu a semnat o "convenţie de cooperare tehnico-ştiinţifică" cu SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA. Având la bază acest document, Grivco a luat în arendă aproximativ 1.500 de hectare de terenuri agricole, contractul iniţial fiind prelungit prin cinci acte adiţionale, pe care fundaţia nu putea să le încheie fără aprobarea Academiei Române.

În dosarul terenurilor Academiei Române, procurorii Anticorupţie suspectează nereguli la contractele de arendă datorită cărora statul român ar fi fost prejudiciat cu 10 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor