Daesh decapitează cinci ruşi acuzaţi de spionaj

Daesh a decapitat cinci cetăţeni ruşi neidentificaţi care au fost acuzaţi de spionarea grupului terorist.
Imagine dintr-o înregistrare video publicată de Statul Islamic în 2 decembrie 2015 şi care prezintă execuţia unui presupus spion rus.
Imagine dintr-o înregistrare video publicată de Statul Islamic în 2 decembrie 2015 şi care prezintă execuţia unui presupus spion rus. (Captură Foto)

“Cei cinci spioni ruşi au fost decapitaţi după ce au furnizat informaţii privind organizarea unei reţele de spioni”, a declarat miercuri, în oraşul sirian Raqqa, un angajat media care are legătură cu grupul terorist, fiind citat de ARA News.

Angajatul a susţinut că “identităţile lor nu au fost dezvăluite deoarece conducerea Daesh (numele sub care este cunoscut grupul jihadist Statul Islamic) încearcă să urmărească alţi membri ai acestei reţele înainte ca aceştia să scape”.

El a adăugat că Daesh încearcă acum să captureze toţi spionii ruşi care s-au infiltrat în rândul grupului terorist.

În 2 decembrie, Statul Islamic a publicat un material video propagandistic în care a prezentat decapitarea în oraşul Raqqa a unui alt presupus spion rus, Magomed Khasiev, de către un membru rus al Daesh, identificat ca Anatoli Zemlianka.

Înainte să fie executat, Khasiev a susţinut că este cetăţean rus din Republica Cecenă şi că s-a alăturat grupului Daesh în 2014 pentru a spiona în favoarea Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

Execuţiile au început să aibă loc după ce Rusia a lansat o campanie de atacuri aeriene împotriva poziţiilor Daesh în Siria la cererea guvernului preşedintelui Bashar al-Assad, în 30 septembrie.

Dar SUA şi aliaţii săi, care desfăşoară o campanie separată de bombardare împotriva Statului Islamic, susţin că Moscova atacă în principal ţinte care aparţin unor grupuri de luptători moderaţi care se opun regimului Assad.

Războiul civil din Siria a început în 2011 ca o revoltă populară împotriva guvernului Assad, dar ulterior s-a transformat într-un conflict între mai multe tabere care a implicat armata guvernamentală, forţele opoziţiei, militanţii Statului Islamic, luptători kurzi şi alte grupuri rebele. După mai mult de 4 ani de lupte şi vărsare de sânge, peste 250.000 de oameni au murit şi milioane de persoane au fost forţate să îşi părăsească locuinţele şi să se refugieze în alte zone din ţară sau în alte ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe