Cum sărbătoreşte Regatul Bhutan naşterea micului lor prinţ (galerie foto)

Mioara Stoica
23.03.2016

Naşterea primului moştenitor al regilor din Bhutan - micul regat din Himalaya, situat în nordul Indiei - a fost anunţată de către regină pe Facebook şi, totodată, a fost prezentată prima fotografie oficială a familiei regale complete.

Regele Jigme Khesar Namgyal Wangchuck şi soţia sa Jetsun Pema au mulţumit poporului lor - care i-au copleşit cu felicitări şi dovezi de dragoste după acest eveniment fericit - şi au postat primele imagini ale micuţului "Gyalsey" (prinţ) de doar două săptămâni.

Cei doi s-au căsătorit în 2015 şi au fost adesea comparaţi cu Prinţul William şi soţia sa, Kate.

Actualul rege a urcat pe tron în 2008, după ce tatăl său, Jigme Singye Wangchuck, a abdicat în 2006. Cel de-al cincilea "Rege Dragon", poreclit şi "Făt-Frumos", a studiat la Oxford, în Anglia, în timp ce soţia sa, la Regent College Londra.

Micul stat de la poalele Munţilor Himalaya este cunoscut în străinătate pentru indicatorul său de "fericire naţională brută", concept apărut în 1972 şi inventat de către cel de-al patrulea rege al Bhutan-ului.

Regatul Bhutan plantează 108.000 copaci pentru a sărbători naşterea micului prinţ

Regatul Bhutan este cea mai verde ţară din lume, cu cele mai puţine emisii de carbon. Pentru a sărbători naşterea noului prinţ s-au plantat mulţi copaci. 108.000 de puieţi au fost plantaţi în micul regat de munte pentru a celebra naşterea primului copil al Majestăţilor Lor, regele Jigme Keshar Namgyel Wangchuck şi regina Jetsun Pema.

Constituţia Regatului Bhutan prevede ca cel puţin 60% din teren trebuie să fie întotdeauna acoperit cu copaci, dar această sărbătoare nu a fost inspirată doar de angajamentul ţării pentru conservarea ecologică.

"În budism, un arbore îngrijeşte şi hrăneşte toate formele de viaţă", a declarat Tenzin Lekphell, coordonator al iniţiativei. "Simbolizează longevitate, sănătate, frumuseţe şi chiar compasiune".

Nu este prima oară când Regatul Bhutan îşi face un nume plantând copaci. În 2015, ţara a bătut recordul mondial Guinness prin plantarea a 50.000 de copaci în doar o oră. Acest lucru arată că deşi Bhutan este o ţară mică, de fapt este "foarte mare".

Conform Ministerului Agriculturii, într-o ţară unde predomină filozofia "căii de mijloc", majoritatea politicilor de dezvoltare sunt cuprinzătoare şi nu populiste. Astfel, se pune accent pe durabilitate în toate acţiunile.

Până în 1961, Regatul Bhutan nu permitea turiştilor străini să viziteze ţara, dar şi în prezent turismul este strict controlat de către autorităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor