Cristian Preda: "Va fi #rezist partid?"

În timp ce liderii partidelor la putere merg pe vechile şine ale dedublării, înfierării proletare etc. create de predecesorii lor, întrebarea care se ridică este dacă uriaşele mobilizări din stradă vor duce la formarea unui partid, remarcă Preda.
Protest la Guvern (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Loredana Diacu
27.02.2017

De multe ori politica pare a fi un film difuzat în reluare, opinează europarlamentarul Cristian Preda, remarcând că deputatul Iordache a votat împotriva ordonanţei impuse în Guvern de către ministrul Iordache - aşa cum făcea Ponta când era premier -, iar sintagma "gargară cu corupţia" care i-a atras valuri de "simpatie" lui Tăriceanu este preluată de la Adrian Năstase etc.

Or, "când politica e sărăcită în asemenea hal, apare dezamăgirea", scrie Preda, într-un editorial publicat de ziare.com

"Faţă de toate elitele din toate partidele. În Occident, fenomenului i se spune "decepţie democratică". Mişcarea #rezist, născută la noi în ultimele săptămâni, e expresia acestei sensibilităţi.

În alte locuri, asemenea mobilizări de stradă au condus la formarea unor partide. În Grecia, a apărut Syriza, în Spania - Podemos, în Italia - Mişcarea 5 stelle. Şi stânga, şi dreapta au fost puse în dificultate. Se va întâmpla şi-n România la fel? Va fi #rezist partid?", se întreabă europarlamentarul.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că de la adoptarea OUG 13 şi până acum, cetăţenii au protestat seară de seară în Piaţa Victoriei, cerând, pe lângă abrogarea şi respingerea în Parlament a ordonanţei (lucruri pe care le-au obţinut), ca cei aflaţi la putere să-şi asume responsabilitatea pentru răul comis şi să demisioneze. Protestatarii acuză că, în prezent, acţiunile guvernanţilor şi ale parlamentarilor nu demonstrează cum că ar fi înţeles mesajul Străzii, drept dovadă tentativele de a dezincrimina defrişările ilegale, restauraţia în Sănătate etc.

Mai mult decât demisii, oamenii vor să vadă o schimbare reală în modul în care este condusă ţara, vor ca politicienii să se aplece către nevoile şi binele cetăţenilor nu să dea legi, recte ordonanţe, în folosul unor clici. Revendicările celor din strada sunt sintetizate, în linii mari în Proclamaţia România 2017.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor