Cristian Preda: 27 de state-membre, silite de David Cameron să inventeze un "statut special" pentru Londra

Acordul privind "statutul special" al Marii Britanii în cadrul Uniunii Europene, negociat cu succes de premierul britanic David Cameron la Consiliul European, va declanşa o dezbatere despre discriminare în toate celelalte 27 de state-membre, susţine Cristian Preda.
Cristian Preda (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
20.02.2016

Europarlamentarul Cristian Preda nu vede cu ochi buni concesiile făcute Marii Britanii de Uniunea Europeană în contextul viitorului referendum prin care britanicii vor decide în privinţa unui eventual Brexit.

"Faptul că s-a ajuns la un acord în Consiliul European în privinţa pretenţiilor arogante ale UK nu garantează un vot împotriva Brexit. Lectura acordului va fi făcută, de altfel, de către cetăţenii din toate statele membre, nu doar de către britanici. Discuţia despre discriminare va fi centrală în toate cele 27 de state-membre, silite de David Cameron să inventeze un "statut special" pentru Londra.

Parlamentul European va vota acordul doar dacă britanicii decid să rămână în Uniune. Sunt pesimist în privinţa deznodământului. Am sentimentul că europenii au fost împinşi, de către conservatorii britanici, într-o aventură politică stupidă", a afirmat Cristian Preda, care se declară împotriva unui eventual Brexit.

Întrebat dacă mai poate fi vorba in cazul asta de o Europa unită, de aceleasi reguli pe care să le respecte toate statele, de faptul că cetăţenii sunt egali in drepturi in interiorul UE, europarlamentarul a replicat: "Conservatorii britanici pledează deschis împotriva unei Europe solidare şi consolidate. Cameron a cerut explicit renunţarea la "a stronger Europe".

De ce numeşte pretenţiile UK arogante? "Pentru că dl. Cameron crede că, în vreme de criză, problema principală a Europei e situaţia sa din partidul conservator. Din păcate, liderii UE au căzut în capcană".

Europenii ar fi trebuit, în opinia lui Cristian Preda, să-i spună lui Cameron că "au treburi mai importante de făcut decât lupta lui cu Farage şi cu sine însuşi".

"Mă tem că acordul de ieri seară nu va putea opri Brexit", a adăugat europarlamentarul român, care a subliniat că, ascunse în limba de lemn a juriştilor europeni, stă discriminarea copiilor şi a muncitorilor.

Pentru a afla ce prevede acordul privind "statutul special" al Marii Britanii în cadrul UE, negociat de premierul britanic David Cameron, intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor