"Libertatea de exprimare nu se exercită pe bani furaţi!" - Miting pentru evacuarea Antenelor

Cetăţeni revoltaţi că aplicarea legii în România este la cheremul oligarhiei - drept dovadă că însuşi premierul ţării este chemat să dea socoteală în Parlament pentru evacuarea Antenelor - anunţă un protest în Piaţa Universităţii.
Corupţia ucide. Protest de amploare în Bucureşti în urma tragediei de la Colectiv, 03 noiembrie 2015
Corupţia ucide. Protest de amploare în Bucureşti în urma tragediei de la Colectiv, 03 noiembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În timp ce Antenele s-au străduit să-şi scoată în stradă susţinătorii, pentru a le "apăra" de "prigoana" ANAF, în contrapartidă, în Piaţa Universităţii se anunţă un miting la care se va cere evacuarea posturilor fondate de Dan Voiculescu din clădirile confiscate de stat. Evenimentul este programat să înceapă la ora 19.00.

Nemulţumiţi că Antenele refuză să plece dintr-o clădire care ar trebui vândută pentru ca statul să recupereze măcar parte din cele 60 de milioane de euro prejudiciu în dosarul privatizării frauduloase ICA, organizatorii protestului fac, pe Facebook, un apel la mobilizare:

"Veniţi alături de noi VINERI SEARA pentru a cere evacuarea legală a televiziunilor grupului Antena din clădirile pe care le ocupă fără drept de un şi jumătate, pentru respectarea hotărârilor judecătoreşti şi pentru o ţară în care aplicarea legii nu e la cheremul oligarhiei.

Am asistat săptămâna aceasta la un spectacol grotesc: indivizi care trebuiau de mult să fie în puşcării, cocoţaţi pe cele mai înalte funcţii ale statului, au făcut un front comun pentru a împiedica aplicarea legilor şi hotărârilor justiţiei. De la tribuna Senatului ne dau lecţii despre Constituţie şi drepturi fundamentale, în realitate ei având un singur scop: apărarea cu orice preţ a maşinăriei de propagandă înfiinţată cu bani furaţi, fără de care şi-ar pierde vizibilitatea, puterea politică şi chiar libertatea. Sunt aceiaşi oameni care votează cu nesaţ cele mai sinistre legi Big Brother şi de limitare a dreptului de exprimare, aceiaşi oameni care apără corupţii, îi ung cu mir şi care fac zid împotriva justiţiei.

Atunci când ANAF-ul trebuie să ia bani de la cetăţenii obişnuiţi şi să-i dea clasei politice pentru a fi irosiţi şi furaţi, nu există milă; în schimb, când e vorba să recuperăm măcar o sutime de procent din cât au furat, cu o incredibilă perioadă de graţie de 18 luni, clasa politică urlă: ABUZ! Dau ultimatumuri premierului Cioloş, singurul care a dat dovadă de hotărâre şi verticalitate, să blocheze aplicarea legii, şantajându-l chiar cu moţiunea de cenzură!

Nu cerem închiderea Antena 3, publicul îndobitocit al acestui post având dreptul să consume orice dejecţii audio-vizuale pofteşte. Ce ne revoltă e că infractorii şi măscăricii se întâlnesc la şezători într-o clădire ce nu e a lor, ci a noastră, a românilor. Cerem să nu mai fim sfidaţi şi batjocoriţi în fiecare seară! Imobilele trebuie vândute prin licitaţie sau închiriate pe piaţa liberă la preţ maxim, nu rezervate televiziunilor de propagandă.

Ştim că relocarea unui post de televiziune se poate face în câteva zile în caz de forţă majoră, nu durează în nici un caz 18 luni. Emisia Antenelor poate deci continua din alte imobile private, fără a lipsi publicul fidel de doza zilnică de lături.

Libertatea de exprimare nu se exercită pe bani furaţi!", scriu organizatorii protestului.

Evacuarea Antenelor

Amintim că ANAF a notificat luni posturile Antena 3 şi Antena 1 să evacueze sediul din şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în termen de cinci zile lucrătoare, în bază unei sentinţe definitive din august 2014 în dosarul ICA - dosar în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Încă de atunci s-a decis ca Sediul Antenei 3, clădirea-turn din Băneasa şi mai multe terenuri să fie confiscate.

În tot acest timp, cei de la ANAF nu au fost în stare să recupereze decât 1 la sută din prejudiciul de 60 de milioane de euro provocat de mogulul Antenelor. Voiculescu şi televiziunile sale nu au stat degeaba - au deschis o sumedenie de procese în instanţele civile prin care au încercat să blocheze procesul de recuperare.

Şi acestea nu au fost singurele impedimente. Se pare că au existat şi probleme cu iz penal. Acum puţin timp, procurorii DNA s-au autosesizat în legătură cu neexecutarea sentinţei de recuperare a uriaşului prejudiciu din dosarul ICA.

Decizia ANAF de a înştiinţa Antenele că trebuie să părăsească sediul de la Băneasa în termen de 5 zile vine la scurt timp după ce şeful ANAF Gelu Diaconu a fost demis, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat. Deşi termenul este de 5 zile, practic, nimeni nu poate să îi dea afară pe cei de la Antene în acest interval, pentru executarea silită fiind necesară o hotărâre judecătorească, iar acest demers ia timp, lucru punctat şi de premierul Dacian Cioloş.

Acţiunea celor de la Fisc a fost prezentată publicului de Antene ca un atentat la adresa libertăţii de exprimare, idee preluată cu repeziciune de politicieni precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu şi, ulterior, şi de preşedintele Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne