Crimele Comunismului. Practicanţii Falun Gong din România cer oprirea masacrului din China
alte articole
În fiecare an, la 10 decembrie, în lumea întreagă se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Originea acestei aniversări se află la mijlocul secolului trecut, când, la câţiva ani de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, pe 10 decembrie 1948, ONU a adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.
Anul acesta, la cea de-a 70-a aniversare a Naţiunilor Unite, ne aflăm într-o lume tot mai complicată iar problemele de drepturile omului cu care ne confruntăm şi cărora trebuie să le facem faţă, sunt pur şi simplu imense: de la încălcarea libertăţilor individuale în regimurile democratice, până la crimele comise cu sânge rece de regimurile totalitare.
Una dintre aceste grave probleme de drepturile omului din lume este supusă atenţiei de către Asociaţia Falun Dafa România. Într-un comunicat remis astăzi redacţiei, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, asociaţia anunţă că sâmbătă, 12 decembrie, va organiza o acţiune de informare a publicului cu privire la recoltarea forţată de organe de la prizonierii de conştiinţă din China.
Acţiunea se va desfăşura între orele 13:00 - 17:00 şi va avea loc pe Str. Splaiul Independenţei nr.290, Sector 6, Bucureşti.
"Valoarea vieţii şi a demnităţii fiinţei umane este universală. Cu toate acestea, în China, Partidul Comunist Chinez recoltează cu forţa organele vitale ale prizonierilor de conştiinţă pentru profit, ca parte a persecuţiei brutale şi sistematice pe care o duce împotriva mai multor grupuri non-violente din China, inclusiv împotriva a peste 100 de milioane de practicanţi şi simpatizanţi ai Falun Dafa (o disciplină spirituală ce implică 5 exerciţii meditative şi învăţături morale bazate pe principiile adevăr, compasiune şi toleranţă).
Foarte populară în China la începutul anilor 90, Falun Gong a ajuns, din cauza popularităţii uimitoare, pe radarul regimului comunist. În 1999, Partidul a declanşat o persecuţie brutală împotriva practicii, soldată cu milioane de victime până în prezent şi chiar o campanie de recoltare de organe pe viu de la aderenţii practicii trimişi după gratii.
Libertăţile consfinţite prin Carta internaţională a drepturilor omului sunt universale. Ele se aplică tuturor, oriunde. Nimeni nu poate justifica privarea cuiva de aceste libertăţi fundamentale. Pe fondul atrocităţilor pe scară largă şi a abuzurilor din întreaga lume ziua drepturilor omului ar trebui să angreneze o acţiune globală pentru promovarea principiilor pe care cu toţii ne-am angajat să le apărăm", se arată în comunicatul citat.
Potrivit organizaţiei, China, care a primit un loc în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, nu reuşeşte să respecte convenţiile internaţionale privind drepturile omului şi standardele etice pe care toate naţiunile sunt obligate să le urmeze.
"Prin refuzul de a permite inspecţii internaţionale, China nesocoteşte numeroasele rapoarte şi dovezi privind recoltarea forţată de organe şi nu reuşeşte să răspundă la întrebările ridicate de comunitatea internaţională.
Dacă suntem conştienţi de aceste atrocităţi dar nu acţionăm, cum ne vom îndeplini datoria de a respecta demnitatea umană şi valorile morale de bază? Oamenii, guvernele, organizaţiile internaţionale, trebuie să facă apel acum pentru încetarea imediată a recoltării forţate de organe de la prizonierii de conştiinţă din China", a subliniat Asociaţia Falun Dafa România.
"ONU prin iniţiativa sa de a pune drepturile omului pe primul plan îşi propune să prevină şi să combată încălcările drepturilor omului pe scară largă. Ziua Drepturilor Omului reprezintă o ocazie bună de a ne reangaja că vom garanta libertăţile fundamentale şi vom proteja drepturile omului pentru toţi", a mai adăugat organizaţia.
Pentru mai multe amănunte puteţi contacta Asociaţia Română de Qi Gong, Falun Dafa România, reprezentată de Kuki Szabolcs, kuki.szabolcs [] gmail.com, http://apel.falundafaromania.net, http://www.faluninfo.net