Coreea de Sud raportează două noi decese provocate de MERS, ridicând numărul total de morţi la 27

Alte două persoane au murit din cauza Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) în Coreea de Sud, unde se află centrul cele mai mari epidemii a virusului fatal în afara Arabiei Saudite.
Un angajat în sectorul sud-coreean al sănătăţii stropeşte cu soluţie antiseptică într-un sat din districtul Sunchang, aproximativ 240 km sud de Seul, 19 iunie 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
22.06.2015

Alte două persoane au murit din cauza Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) în Coreea de Sud, unde se află centrul cele mai mari epidemii a virusului, în afara Arabiei Saudite.

Ministerul sud-coreean al Sănătăţii a declarat luni că doi bărbaţi în vârstă de 84 şi 87 de ani au devenit ultimele victime ale virusului, care a ucis până acum 27 de persoane în Coreea de Sud.

Autorităţile au raportat trei infecţii suplimentare, ridicând numărul total al cazurilor de infecţie cu MERS la 172, incluzându-i pe cei doi bărbaţi care au murit.

Din cele trei noi cazuri de infecţie, două persoane au fost pacienţi la spitalul Samsung şi Centrul Medical al Universităţii Konkuk din Seul, şi al treilea un îngrijitor la spitalul Daecheong.

Ministerul a adăugat că 14 pacienţi se află în stare critică, în timp ce 50 de oameni şi-au revenit şi au fost eliberaţi din spital.

Epidemia de MERS în Coreea de Sud a început în 20 mai, când un bărbat de 68 de ani a fost diagnosticat cu această boală după ce s-a întors dintr-o călătorie în Arabia Saudită.

Virusul ucigaş s-a răspândit de atunci într-un ritm rapid, ducând la închiderea temporară a mii de şcoli şi plasarea în carantină a mii de persoane în Coreea de Sud.

MERS a fost identificat pentru prima dată în Arabia Saudită în 2012. Boala face parte din familia virusului "corona", care include răceala comună dar şi SARS. Simptomele bolii includ febră, probleme de respiraţie, pneumonie şi insuficienţă renală.

Vasta majoritate a infecţiilor şi deceselor provocate de MERS au fost raportate în Arabia Saudită, unde peste 950 de oameni au fost infectaţi şi 412 ucişi.

În prezent nu există un vaccin pentru acest virus care se răspândeşte prin contact apropiat cu persoanele infectate. SARS, o variantă anterioară a virusului, care a făcut ravagii în Hong Kong, China, dar şi Canada, se transmitea inclusiv prin aer.

Rata de deces a acestui virus este de aproximativ 35%, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor