Coreea de Nord mai lansează două proiectile în Marea Japoniei

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un (Getty Images)
Andrei Popescu
31.10.2019

Coreea de Nord a lansat, joi, cel puţin un "proiectil neidentificat" către Marea Japoniei, potrivit unei declaraţii a Statului Major sud coreean.

"Coreea de Nord a lnsat două proiectile neidentificate către Marea de Est (Marea Japoniei)", se arată în declaraţia oficială.

Statul Major declară că „proiectilele au fost lansate din provincia sudică Pyongan după-amiază”, adăugând că „armata sud coreeană monitorizează situaţia lansărilor suplimentare şi menţine stare de alertă”.

Nu s-au dat detalii privind tipul proiectilelor şi sau durata de zbor al acestora.

Garda de coastă a Japoniei a solicitat tuturor navelor care operează în Marea Japoniei să rămână în alertă şi să monitorizeze canalele de ştiri.

Lansarea de rachete ce a avut loc joi survine după ce Coreea de Nord a declarat, pe 3 octombrie, că a lansat un nou tip de rachetă balistică de pe submarine.

"Noua rachetă balistică a fost lansată vertical", a raportat Agenţia Centrală de Ştiri din Coreea (KCNA), aparţinând regimului comunist. "Testul a încercat confirmarea ştiinţifică şi tehnică a indicilor tehnici cheie ai rachetelor balistice nou proiectate şi nu a avut niciun impact negativ asupra securităţii ţărilor vecine."

La începutul acestei săptămâni, Coreea de Nord a afirmat că îşi pierde răbdarea cu Washingtonul în ceea ce priveşte negocierile blocate în dosarul nuclear.

Regimul de la Phenian a dat Statelor Unite un termen limită - sfârşitul anului - pentru o posibilă denuclearizare a Peninsulei Coreene.

Generalul nord-coreean Kim Yong Chol a declarat recent că au fost înregistrate zero progrese în relaţiile dintre cele două ţări. El a adăugat că Washingtonul ar face o greşeală „serioasă” dacă va trece cu vederea termenul limită de sfârşit de an pentru a găsi calea spre un viitor acord de denuclearizare.

Coreea de Nord a declarat că testele cu rachetele sunt necesare pentru a apăra ţara împotriva "imperialismului" Washingtonului şi a aliaţilor săi, care o înconjoară cu avioane de luptă din a cincea generaţie.

Regimul comunist de la Phenian este cel mai restrictiv şi totalitar din lume, şi menţine, practic, populaţia într-un imens lagăr de muncă, deseori prin înfometare şi teroare constantă. Oamenii sunt aruncaţi în puşcării pentru lucruri care în lumea largă sunt obişnuite - de exemplu efectuarea de convorbiri internaţionale de pe telefoanele mobile, şi chiar pentru intenţia de acţiune împotriva regimului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor