Companie din Hong Kong intenţionează să producă roboţi umanoizi în masă pentru a ajuta în cadrul pandemiei
alte articole
O companie de robotică din Hong Kong intenţionează să producă în masă roboţi umanoizi pentru a înlocui lucrătorii din industrii precum asistenţă medicală şi educaţie.
Hanson Robotics urmează să lanseze o producţie de masă a roboţilor umanoizi, care pot concura cu lucrătorii umani, fondatorul companiei declarând că este necesar pentru a menţine oamenii în siguranţă în perioada virusului Wuhan.
„Lumea pandemiei Covid-19 va avea nevoie de tot mai multă automatizare pentru a menţine oamenii în siguranţă”, susţine fondatorul şi directorul executiv David Hanson.
Hanson menţionează că procesul de fabricaţie pentru asamblarea unor astfel de roboţi s-a dezvoltat până în punctul în care compania să poată produce maşini AI în cantităţi mari. Compania intenţionează să producă patru modele, inclusiv cel mai cunoscut model „Sophia” şi noul robot „Grace”, care sunt special construiţi pentru a lucra în domeniul sănătăţii.
„Roboţii sociali ca mine pot ajuta la îngrijirea bolnavilor sau a persoanelor în vârstă din multe sectoare din domeniul sănătăţii şi medical”, spune robotul Sophia într-un videoclip publicat de Reuters.
„Pot ajuta să comunic, să ofer terapie şi să ofer stimulare socială chiar şi în situaţii dificile”, a spus robotul.
Aparatul „Sophia” este cel mai bine cunoscut din gamă, pentru că a primit cetăţenia unui stat - Arabia Saudită, şi a fost numit primul „campion al inovaţiei” non-uman al ONU.
Hanson susţine că roboţii produşi de compania sa pot fi de ajutor persoanelor „în singurătate sau izolate social” în aceste vremuri în care Covid şi blocajele încă afectează multe ţări.
„Oamenii trebuie să fie izolaţi unii de alţii, pentru că a fi în preajma oamenilor este periculos în zilele noastre”, a spus Hanson, citat de Reuters.
Dezvoltarea şi utilitatea maşinilor asemănătoare oamenilor, cum ar fi cele dezvoltate de Hanson Robotics, generează temeri că roboţii umanoizi vor înlocui, în viitor, oamenii, afectând situaţia locurilor de muncă.
În timpul pandemiei de Covid-19, roboţii au fost distribuiţi în multe părţi ale lumii pentru a pune în aplicare restricţiile privitoare la purtarea măştii şi regulile de distanţare socială.
Roboţi umanoizi au fost, de asemenea, desfăşuraţi în spitalele din Wuhan pentru a oferi servicii precum internarea şi livrarea de alimente pacienţilor.