Comisia de validare, formată din 30 de deputaţi, aleasă miercuri, în prima şedinţă a noului Parlament

Camera Deputaţilor s-a reunit, miercuri, pentru prima oară în noua legislatură, când a fost aleasă componenţa Comisie de validare, cu 318 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi o abţinere. Comisia este formată din 30 de deputaţi, reprezentanţi ai tuturor grupurilor parlamentare, nominalizaţi în funcţie de proporţia membrilor în numărul total al aleşilor.
Parlamentul României. (Epoch Times România)
Ana Petrescu
19.12.2012

Camera Deputaţilor s-a reunit, miercuri, pentru prima oară în noua legislatură, când a fost aleasă componenţa Comisiei de validare, cu 318 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi o abţinere. Comisia este formată din 30 de deputaţi, reprezentanţi ai tuturor grupurilor parlamentare, nominalizaţi în funcţie de proporţia membrilor în numărul total al aleşilor.

În şedinţa plenară de joi se va prezenta şi dezbate Raportul Comisiei de validare, deputaţii vor depune jurământul de credinţă faţă de ţară, va fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor, ceilalţi membri ai Biroului permanent şi se vor constitui grupurile parlamentare şi comisiile permanente.

Următorii paşi sunt audierea propunerilor de miniştri şi votul privind noul Guvern.

Lucrările au fost conduse de deputatul Dinu Giurescu (USL – PC), decan de vârstă, asistat de doi dintre cei mai tineri deputaţi, în calitate de secretari, Gabriela Maria Podaşcă (PSD) şi Iulian Radu Surugiu (PNL).

La Cameră, după intonarea imnului naţional, Giurescu a anunţat că din totalul de 412 deputaţi aleşi şi-au înregistrat prezenţa pe liste 322, fiind absenţi 90.

Şi Senatul s-a reunit în plen, miercuri, şedinţa fiind condusă de decanul de vârstă, senatorul conservator Eugen Durbacă. Acesta a fost asistat de cei mai tineri patru senatori, în calitate de secretari asistenţi, Vasilică Miron (PP-DD), Bogdan Vâlcov (PSD), Cristian Florian (ARD) şi Mihai Rogojan (ARD). Potrivit preşedintelui de şedinţă, la lucrările Senatului au participat toţi cei 167 de senatori.

În urma alegerilor din 9 decembrie, USL a obţinut 395 de mandate în noul Parlament, ARD - 80, PPDD - 68, UDMR - 27, iar minorităţile naţionale - 18.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor