Comandanţii ucraineni capturaţi în Crimeea sunt interogaţi de comandantul flotei ruse în Sevastopol

(captură youtube.com)

Mai mulţi comandanţi ucraineni capturaţi în timpul invaziei armatei ruse din Crimeea sunt închişi la baza marinei ruse din Sevastopol şi interogaţi de către comandantul Flotei ruseşti de Marea Neagră, Alexander Vitko, conform Centrului de Informaţii a armatei ucrainene, notează Kiev Post.

Armata rusească de pe teritoriul peninsulei Crimeea au luat ostateci mai mulţi ofiţeri şi comandanţi ucraineni în urma atacurilor efectuate asupra bazelor ucrainene în ultimele săptămâni ale invaziei. Autorităţile de la Simferopol au cerut Kiev-ului să elibereze toate instalaţiile ucrainene şi să evacueze personalul de pe teritoriul peninsulei până la data de 22 martie.

Oficialii ucraineni sunt reţinuţi de către armata rusă sub acuzaţia de ”arest”, totuşi, nici măcar legislaţia Rusiei nu le dă dreptul soldaţilor să efectueze un arest. Soldaţii ruşi se folosesc de ameninţările cu ”arestul” pentru a-i determina pe soldaţii ucraineni să se predea şi să cedeze bazele militare.

Luni, dimineaţă baza militară a marinei ucrainene din vecinătatea Feodosya, a fost ocupată violent de către forţele armate ruseşti. Înaintea atacului, aceştia au înconjurat perimetrul bazei cu forţele armate camuflate. Nu există informaţii cu privire la soldaţii ucraineni dar se crede că au fost luaţi ostateci.

Armata rusă plănuieşte să îndepărteze toate trupele ucrainene din Crimeea până la data de 25 martie. Rusia doreşte controlul complet al peninsulei până la data de 27 martie, atunci când va avea loc Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe