Colonelul Mircea Dogaru, recrutat de serviciile secrete militare, pentru controlul operativ al sindicatelor

Preşedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, colonelul Mircea Dogaru, personaj implicat în strângerea de semnături pentru candidatura lui Meleşcanu la prezidenţiale, ar fi fost recrutat în 2000 pentru încadrarea în rândurile Direcţiei de Siguranţă Militară, în scopul realizării controlului operativ al sindicatelor ce urmau să se înfiinţeze în România/
Presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), colonelul in rezerva, Mircea Dogaru. (tvrm.ro)
Loredana Diacu
26.08.2015

Preşedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, colonelul Mircea Dogaru, personaj implicat în strângerea de semnături pentru candidatura lui Meleşcanu la prezidenţiale, ar fi fost recrutat în 2000 pentru încadrarea în rândurile Direcţiei de Siguranţă Militară, în scopul realizării controlului operativ al sindicatelor ce urmau să se înfiinţeze în România, relatează flux24.ro, citând o notă din data de 4 noiembrie 2004 a serviciilor secrete militare.

Conform sursei citate, acest document atestă că Poliţia Politică a existat în România şi după anul 2000, cu scopul de infiltrare a sindicatelor, "lucru care s-a şi întâmplat de altfel."

„În baza datelor din dosarul de agent al acestuia, propunem supunerea spre aprobare şefului DGIA, pentru dirijarea col. Mircea Dogaru în îndeplinirea măsurilor din Acţiunea „SINDICATUL", în scopul realizării controlului operativ al viitoarelor structuri sindicale care urmează a se înfiinţa în România", se arată în finalul acelei note.

Documentul, publicat inţial de ziuanews.ro este datat 4 noiembrie 2004, după intrarea României în NATO, ceea ce pune mari semne de întrebare asupra căror interese serveau direcţiile secrete în contextul în care Mircea Dogaru a apărut în multe acţiuni ca propagandist al Rusiei.

Din document mai reiese că Dogaru a fost iniţial agent al Securităţii şi, ulterior, al SRI, care l-a trecut în 1999 serviciului secret al Armatei. De asemenea, în respectiva notă se mai precizează că Mircea Dogaru, şef birou în cadrul Secţiei Contracararea Dezinformării şi Protecţiei Imaginii Armatei/ Direcţia Siguranţa Militară "în cursul anului 1989, când activa ca militar în cadrul Centrului de Cercetări de Istorie şi Teorie Militară, a fost recrutat de către fostele organe de securitate ale Direcţiei a IV-a Contrainformaţii şi dirijat pe lângă ataşatul militar al fostei Ambasade URSS la Bucureşti (la aceea dată), lt.col Serghei Cernomaz."

La şase ani de la respectiva notă, în 2010, colonelul în rezervă Mircea Dogaru a înfiinţat Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, al cărui preşedinte este şi în prezent.

Doi ani mai târziu, colonelul în rezervă Mircea Dogaru se remarca prin participarea la mitingurile anti-Băsescu şi anti-PDL din 2012. Tot în 2012, colonelul Dogaru semna un protocol cu USL pentru desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi CNSAS.

Recomandăm şi: Protest straniu la Guvern. Pensionarii au strigat "Jos Băsescu" în faţa clădirii unde lucrează Ponta

"Legătura dintre sindicatul colonelului Dogaru şi agenţii de influenţă ruşi este de notorietate. Alexandr Dughin, consilier personal al lui Putin şi ideologul din spatele conceptului de Euroasia, a fost în repetate rânduri la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu colonelul Dogaru", scria, în septembrie 2014, Monica Macovei.

Articolul flux24.ro poate fi citit aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor