CNATDCU, pus pe butuci. Emilia Şercan: „O manevră gândită în laboratoare, e mâna plagiatorilor la mijloc”

CNATDCU - instituţie de o importanţă vitală pentru Educaţia din România - a fost pusă pe butuci în urma unei "manevre gândite în laboratoare" şi executată de ministrul PSD al Educaţiei, Pavel Năstase, a acuzat jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

În nebunia acestor zilei, ştirea că preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, Marius Andruh, a demisionat din funcţie a trecut aproape neobservată, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, jurnalista Emilia Şercan, care avertizează că sunt luni de zile bune de când "sistemele de putere şi influenţă din lumea politică, servicii secrete şi mediul academic au început să se regrupeze, căutând soluţii sistemice care să îngroape scandalul tezelor de doctorat plagiate".

Jurnalista a amintit că, la începutul lunii aprilie, a existat o primă încercare de îndepărtare a profesorului Andruh de la conducerea CNATDCU şi înlocuirea sa cu actualul preşedinte al Academiei Române, Ionel Valentin Vlad.

"O să spuneţi că, fiind vorba despre preşedintele Academiei Române, acest lucru ar trebui să reprezinte o garanţie în sine că lucrurile vor rămâne nealterate. Ei, bine, nu e deloc aşa. Ionel Valentin Vlad, preşedintele Academiei Române, şi Eugen Simion, fostul preşedinte al Academiei Române, au devenit acum membri ai Consiliului General al CNATDCU în mod discreţionar, pentru că aşa a vrut ministrul Educaţiei. Ionel Valentin Vlad a fost deja numit interimar în locul lui Marius Andruh", a precizat Emilia Şercan.

Cunoscuta jurnalistă a explicat pe scurt, punctual, "de ce mişcarea aceasta este o manevră gândită în laboratoare şi că, de fapt, e mâna plagiatorilor la mijloc":

1. Ionel Valentin Vlad a girat înfiinţarea Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, creată de Gabriel Oprea şi George Maior, o instituţie de tip sinecură, care asigură un salariu pe viaţă unor foşti membri PSD, persoane care nu au nicio legătură cu mediul academic, cu cercetarea sau ştiinţa. Îi ştiţi deja: Maior, Dîncu, Mihalache, Cîmpeanu, Curaj, Pricopie.

2. Academia Română, sub conducerea lui Ionel Valentin Vlad, este instituţia care nu s-a implicat deloc în scandalul plagiatelor în ultimii doi ani, în condiţiile în care Academia Română este cel mai înalt for MORAL şi STIINTIFIC din România.

3. Eugen Simion, un apropiat al PSD, a fost la începutul anilor 2000 preşedinte al CNATDCU. Sub conducerea sa plagiatul în tezele de doctorat a devenit fenomen. Sub conducerea sa CNATDCU nu a aplicat niciun fel de criterii de verificare a tezelor de doctorat, iar în mediul academic au intrat oameni fără background ştiinţific sau direct impostori, un exemplu fiind Gabriel Oprea.

4. George Maior este ginerele scriitorului Augustin Buzura, academician şi el. Pe vremea când Onţanu era încă primar, sponsoriza cu mese pe la diverse restaurante tot felul de evenimente ale Academiei Române. Ba sponsoriza şi revista Cultura, editată de Augustin Buzura. Ba devenise chiar şi membru în fundaţia lui Eugen Simion. Cum să nu-şi dorească fierar-betonistul Onţanu un doctorat dacă respira acelaşi aer cu Eugen Simion pe la diverse evenimente? Acum înţelegeţi? Maior Oprea Onţanu = prieteni & caşcaval.

"Ceea ce se întâmplă zilele acestea pentru a-i îndepărta din funcţii pe cei care s-au ocupat de chestiunea plagiatelor în ultimii doi ani, pentru a le închide gura sau pentru a-i compromite, nu este deloc o întâmplare. E o acţiune concertată. Vor mai urma atacuri şi la adresa altor persoane. Eu, însă, le spun atât #rezistbă", a conchis Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne