Nou scandal în plină criză politică. Vocea lui Kovesi într-o înregistrare cu bătaie spre premier

În spaţiul public a explodat - pe modelul perfectat de Sebi Ghiţă - o înregistrare audio în care şefa DNA ar cere "decaparea" unui dosar pentru a ajunge la premier. DNA acuză un fals iar Tudorel Toader reacţionează şi el.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

România TV şi Antena 3 au difuzat duminică, în plină criză politică, o înregistrare audio în care şefa DNA i-ar spune procurorului Jean Uncheşelu că îşi doreşte să "decapeze" instituţional "dosarul cu casele" şi să ajungă la premier. Potrivit sursei citate, nu este clar despre ce case şi care premier este vorba. DNA susţine că înregistrarea este trucată, în sensul în care între fragmente rostite de Kovesi în mod public sau la şedinţe au fost intercalate sintagme care nu îi aparţin iar ministrul Justiţiei anunţă că va sesiza Inspecţia Judiciară şi CSM, arătând însă că premierul despre care Kovesi vorbeşte pe înregistrare este Sorin Grindeanu.

'Înregistrarea conţine fragmente care au fost rostite de procurorul şef în mod public ori la şedinţele de lucru cu procurorii unei secţii operative. Între fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu îi aparţin şi care sunt menite să distorsioneze grav conţinutul celor spuse'', a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

"Mâine dimineaţă voi sesiza inspecţia judiciară în legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la solicitarea dnei L.C. Kovesi de a se ajunge la premierul S. Grindeanu!", transmite la rândul său Tudorel Toader, pe Facebook.

Înregistrarea

"Uncheşelu, ştiţi ce-mi doresc: să decapaţi instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa, că suntem toţi, ne lămurim ce s-a întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţa până seara şi am făcut aşa un pic o... (nu se înţelege) DNA-ul aşa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem. (...) M-am uitat pe situaţiile astea şi unele sunt îngrijorătoare. Sunt dosare de 6-7 ani, cu urmărirea penală începută şi nesoluţionată (...) Mă îngrijorează de ce nu îi înhăţăm", ar spune Kovesi, preluată de Gândul, în înregistrarea difuzată de România Tv.

Ponta: Oricine mai zice acum cum e Grindeanu protejat de sistem minte

La rândul său, prezent la Antena 3 în timp ce era difuzată înregistrarea, Victor Ponta a declarat că este vorba de premierul Sorin Grindeanu: "Cred că m-am lămurit, e vorba de scandalul cu casele de la Timişoara".

"În ţara în care primul ministru Ponta a fost executat probabil tot pe baza unui ordin de către acelaşi procuror, mâine dl ministru al Justiţiei va avea o reacţie. Cu siguranţă că vom vorbi despre acest lucru (cu premierul Grindeanu). Înţeleg ca prim miniştrii sunt vizaţi. Oricine mai zice acum cum e Grindeanu protejat de sistem minte!", a adăugat Ponta.

În opinia fostului premier, actualmente secretar general al Guvernului, "nici PSD-ul domnului Dragnea nici PSD-ul dlui Grindeanu nu aveau puterea de a o înregistra pe doamna Kovesi".

Reamintim că în februarie, o parte a presei scria că Grindeanu ar putea fi vizat de o anchetă a DNA legată de vânzarea a aproape 1.000 de imobile naţionalizate. Ancheta ar viza mai mulţi funcţionari din primăria Timişoara, iar Grindeanu a fost viceprimar în perioada iunie 2008 - decembrie 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne