Secretarul general al PPE: Nicăieri în lume un partid nu a mai depus moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern

Din cauza propriului partid, Guvernul Grindeanu ar putea fi Guvernul cu cea mai scurtă durată de viaţă din istoria recentă a Uniunii Europene, a remarcat secretarul general PPE.
Secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz.
Secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz. (GERARD JULIEN / AFP / Getty Images)

Guvernul PSD-ALDE este demn de Cartea Recordurilor în materie de politică greşită şi politicieni nereuşiţi, a declarat sâmbătă, de la tribuna Congresului PNL, secretarul general al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez Isturiz, citat de publicaţia Adevărul.

"Când am aterizat la Bucureşti, un bun prieten mi-a spus că nu s-a mai întâmplat în politica românească ca un partid să depună moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Ei bine, i-am răspuns că acest lucru nu s-a mai întâmplat nicăieri în lume. Acest Guvern socialist este demn de Cartea Recordurilor în materie de politică greşită şi politicieni nereuşiţi.

În cinci luni de guvernare, singura lor realizare o reprezintă cele mai mai mari proteste antiguvernamentale din 1989 încoace. Şi va fi guvernul cu cea mai scurtă durată de viaţă din istoria recentă a Uniuni Europene. Nu mai e nevoie să spun din nou că acest lucru va fi din cauza propriului partid. Într-adevăr, acest Guvern bate toate recordurile, dar cel mai important este faptul că este rău pentru România şi este rău pentru UE", a precizat Antonio Lopez.

În acelaşi timp, oficialul european a subliniat că acest "tragic guvern socialist" nu este tocmai prioritatea sa şi s-a declarat convins că românii nu vor uita derapajele PSD-ALDE şi îi vor sancţiona la următoarele alegeri.