Clotilde Armand o apără pe şefa DNA: Inculpatul Ghiţă nu e calificat să facă judecăţi de valoare

Franţuzoaica Clotilde Armand, de la USR, sare în apărarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a fost aruncată într-un scandal mediatic de proporţii de deputatul Sebastian Ghiţă, unul dintre "clienţii" colegilor săi din subordine.
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
07.10.2016

Inculpat de către DNA alături de un plagiator dovedit, fostul prim-ministru Victor Ponta, Sebastian Ghiţă nu este calificat să facă judecăţi de valoare asupra tezei de doctorat a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a scris joi, pe contul său de Facebook, franţuzoaica Clotilde Armand, consilier local al Uniunii Salvaţi România.

"În ultimele zile au apărut acuzaţii de plagiat asupra tezei de doctorat a procurorului-şef al DNA, doamna Kovesi, din partea unui afacerist şi politician controversat. Senatorul PSD-PRU Ghiţă este inculpat de către DNA alături de un plagiator dovedit, fostul prim-ministru Ponta. Ghiţă nu poate fi obiectiv în acest caz şi nici nu este calificat să facă astfel de judecăţi de valoare asupra tezelor de doctorat. Astfel de acuzaţii au mai apărut în trecut, în surse puţin credibile.", a declarat Clotilde Armand.

Franţuzoaica a atras atenţia că Laura Codruţa Kovesi, care se numea Lascu înainte de căsătorie, a arătat că în teza ei de doctorat a reluat unele pasaje din propriile sale articole semnate Lascu.

"Tezele de doctorat conţin de regulă şi rezultate deja publicate ale doctorandului. Este o practică acceptată care nu e considerată auto-plagiat, în ciuda faptului că softurile anti-plagiat o detectează în mod eronat ca atare. Experţi din mediul ştiinţific mi-au confirmat că situaţia aceasta, aşa cum a fost ea relatată în presă, nu ar reprezenta un plagiat", a explicat Clotilde Armand.

În acest context, consilierul USR i-a solicitat şefei DNA şi Universităţii de Vest din Timişoara să pună la dispoziţia publicului larg textul tezei de doctorat, împreună cu textele articolelor folosite în elaborarea tezei precum şi manuscrisele din care s-ar fi preluat pasaje fară citarea corespunzătoare.

"Teza trebuie analizată în mod transparent de către specialişti având la dispoziţie toate materialele bibliografice relevante pentru a decide fără ambiguitate dacă acuzaţiile de plagiat au vreun fundament", a adăugat Clotilde Armand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor