Cîţu: PSD introduce o taxă pentru românii cu venituri mici, în mare parte cei care au votat cu ei
alte articole
Populismul şi incompetenţa (ne) costă. De câteva luni de zile bune, Liviu Dragnea şi PSD se gândesc doar cum să introducă noi taxe şi impozite pe care să nu le numească taxe şi impozite, nu mai este un secret acum pentru nimeni, a remarcat miercuri, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu.
"Tot ce am spus despre execuţia bugetară, încă din zilele în care se dezbătea bugetul pentru 2017, se confirmă - promisiunile populiste din programul de guvernare costă şi economia privată a României nu are resursele să le susţină. După propunerile de taxe ale PSD discutate, uitate, din nou discutate şi sper uitate, apare o nouă taxă. O taxă, care nu este nici taxă nici impozit, dar care se comportă ca o taxă sau impozit, suportată de proprietarii maşinilor cu norme de poluare euro 4 sau mai mici. O spun direct. Această taxă nu are legătură cu reducerea gradului de poluare", a declarat Cîţu.
În opinia senatorului PNL, avem de-a face cu o taxă care încurajează achiziţionarea de maşini noi şi descurajează achiziţionarea de maşini mai vechi.
"Da, PSD introduce o taxă de "mediu" pentru românii cu venituri mici, în mare parte cei care au votat PSD. Aceştia vor avea de ales între a merge pe jos, să folosească transportul în comun sau să ia un împrumut la bancă şi să-şi ia o maşină nouă. Da, putem să vedem această taxă ca pe o "încurajare" indirectă de a ne îndatora pentru a ne putea permite o maşină nouă", a precizat Cîţu.
Liberalul a afirmat, ironic, că în România deja există o taxă "de mediu" care descurajează direct consumul de combustibil, se numeşte acciza, a cărei valoare tocmai a fost mărită.
"Am putea spune că există o supra-taxă de mediu acum în România. Pentru specialiştii PSD, gradul de poluare este determinat direct de consumul de combustibil, de aceea acciza este cea care are rolul de taxă "de mediu". Liviule, este clar că tu ai o problemă cu deficitul bugetar şi economia nu mai suportă taxe noi. Din contră, economia privată ar vrea să scape şi de o mare parte din cele care există astăzi. Îţi dau un sfat. Încearcă să nu mai creşti cheltuielile. Ia să vezi că merge şi te încadrezi în ţinta de deficit", a conchis Cîţu.