Se cere anchetă internă la PMB. "Armata de troli" ai primăriţei Firea, în lumina reflectoarelor

"Fac un apel la transparenţă în Primăria Capitalei şi îi solicit public Gabrielei Firea să permită o anchetă internă", a reacţionat liberalul Ovidiu Raeţchi după ce Adevărul a relatat despre armata de "admiratori" ai primăriţei care a intrat buluc pe site-ul publicaţiei în timp ce pesedista dădea interviu.
Gabrieal Firea
Gabrieal Firea (Mihut Savu / Epoch Times)

Gabriela Firea trebuie să permită o anchetă internă care să clarifice motivul pentru care persoane plătite din bani publici asigură servicii de propagandă online pentru primăriţa PSD – în loc să facă treburi pentru care sunt de fapt plătiţi, în folosul bucureştenilor, a transmis marţi, pe pagina sa de socializare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

"Solicitarea mea vine după ce, în urma unei emisiuni la care a participat Gabriela Firea la Adevărul LIVE, publicaţia a arătat cum mai multe conturi cu nume fictive au căpuşat secţiunea de comentarii, unde nu conteneau cu osanale la adresa ei. Mai mult, cei care îndrăzneau să o critice pe Gabriela Firea erau asaltaţi de postaci. Trebuie să lămurim dacă acţiunile de acest fel au fost comandate de primarul general şi dacă angajaţii din primărie sunt împiedicaţi în exercitarea atribuţiilor pentru a face jocuri de imagine şi PR politic", a declarat Raeţchi.

Deputatul consideră că mobilizarea simpatizanţilor şi a electoratului prin măsuri discreţionare sau coercitive nu ar fi o noutate la PSD, iar practica pare să ia forma unei "armate de troli" în cel mai putinist stil.

"Nu ar fi deloc onest ca angajaţii din Primărie să fie folosiţi în jocurile de imagine ale Gabrielei Firea, cu atât mai puţin în condiţiile în care am vorbi despre un caz de dublă manipulare la nivelul unei instituţii publice – atât a cititorilor de media cât şi a angajaţilor din primărie", a conchis Raeţchi.