Preda, "şocat" de execuţia lui Alexandrescu. "În Guvern e tolerat bine mersi dl Tobă, care e plagiator"

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a fost "executat" după scandalul de la Operă, este de părere Cristian Preda.
Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Cristian Preda s-a declarat surprins de reacţia premierului Dacian Cioloş în cazul Vlad Alexandrescu. Într-o scurtă intervenţie pentru RFI, europarlamentarul a criticat "naţionalismul cu chip tehnocrat de la nivelul Guvernului, care şi-a găsit un susţinător şi în persoana preşedintelui Klaus Iohannis.

"Mi se pare că varianta pe care a oferit-o prim-ministrul lui Vlad Alexandrescu de a demisiona sau de a fi demis denotă faptul că, din păcate, în acest caz Dacian Cioloş a acţionat împins de vântul naţionalismului stupid, care s-a manifestat la Operă, pentru că ceea ce blochează situaţia la Operă este o ambiţie de tipul celei pe care o exprima Funar în anii '90 la Cluj, aceea de a decide româneşte, cu cinci de "r", dacă se poate.

Din păcate, înţeleg că şi preşedintele Klaus Iohannis este de acord cu acest punct de vedere, cine e deschis, cine e european, cine mizează pe valorile universale ale culturii este evacuat. Eu sunt cu atât mai şocat de ceea ce s-a întâmplat cu această execuţie a lui Vlad Alexandrescu, cu cât în Guvern e tolerat bine mersi domnul Tobă, care e plagiator. Domnul Tobă e ministrul de Interne şi ar urma să organizeze alegerile locale.

Ideea că nu ai o problemă cu un ministru care a furat, punându-l să organizeze alegerile locale, dar ai în schimb probleme cu cineva ca Vlad Alexandrescu, care nu a răspuns curentului ultranaţionalist de la Operă, executând ceea ce vor neosecuriştii din lumea noastră publică este un scandal. Vă spun sincer că nu mă aşteptam să văd dezvoltându-se un soi de naţionalism cu chip tehnocrat la nivelul Guvernului şi, înţeleg, susţinut de preşedintele Klaus Iohannis", a declarat Cristian Preda.