Cinepolitica: "Patria e a noastră"

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica aduce, între 20 şi 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, câteva dintre cele mai importante filme recente cu tematică politică, în premieră în România. În competiţia festivalului se va afla şi filmul "Patria e a noastră" ce va fi prezentat sâmbătă, 22 aprilie, 2017 la ora 21:00.
Protagoniştii filmului "Patria e a noastră" (Cinepolitica)
Georgette Neagu
13.04.2017

Cu un concept original şi inovator pe plan european, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra realităţii.

Competiţia internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente din întreaga lume care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale. Filmele sunt evaluate de un juriu care include experţi în cinema, jurnalism, istorie şi politică.

Epoch Times vă prezintă filmele din competiţie. Printre acestea se numără şi filmul:

CHEZ NOUS / THIS IS OUR LAND / PATRIA E A NOASTRĂ

(Franţa/Belgia, 2017) 1h57'

Regia: Lucas Belvaux

Cu: Emilie Dequenne, André Dussollier, Guillaume Gouix

Protagoniştii filmului "Patria e a noastră" (Cinepolitica)
Protagoniştii filmului "Patria e a noastră" (Cinepolitica)

Un film cum nu se poate mai actual pentru fenomenul ascensiunii extremei drepte în inima Uniunii Europene. Personajul principal al filmului, o asistentă medicală apolitică, ajunge într-un mod neprevăzut activistă în cadrul unei formaţiuni ultranaţionaliste din Franţa.

Deşi unicul ei scop era acela de a-şi ajuta comunitatea, Pauline va fi prinsă în vâltoarea xenofobiei şi demagogiei inoculate de doctrina partidului. Producţia a stârnit uriaşe controverse, fiind pusă la zid mai ales de liderii Frontului Naţional francez şi acuzată că urmăreşte defăimarea organizaţiei chiar înainte de alegerile în care Marine Le Pen candidează cu şanse importante.

Regizorul Lucas Belvaux îşi susţine cu tărie discursul, afirmând că filmul său îşi propune să provoace o dezbatere obiectivă asupra populismului şi a pericolului său uriaş, că în niciun caz nu este un act de sabotaj sau propagandă. O producţie extrem de proaspătă, bine jucată şi bine ancorată în contextul realităţii.

Filmul a fost deja prezentat în cadrul unor festivaluri importante şi urmează cu siguranţă un circuit global, într-un an fierbinte pentru statutul Occidentului.

Epoch Times România este partenerul media al Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor