Cinepolitica: "Imaginea de apoi"

Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica care aduce, între 20 şi 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu, câteva dintre cele mai importante filme recente cu tematică politică, în premieră în România, se va deschide cu filmul lui Andrzej Wajda, "Imaginea de apoi", joi, 20 aprilie, 2017 la ora 20:30.
Scenă din filmul "Imaginea de apoi" ce va fi prezentat în deschiderea Festivalului Cinepolitica
Scenă din filmul "Imaginea de apoi" ce va fi prezentat în deschiderea Festivalului Cinepolitica (Cinepolitica)

Cu un concept original şi inovator pe plan european, Cinepolitica este festivalul care dezvăluie publicului, prin intermediul artei cinematografice, mecanismele şi motivaţiile politice care îşi pun amprenta asupra realităţii.

Competiţia internaţională a festivalului include o selecţie relevantă de lungmetraje recente, din întreaga lume, care abordează, într-o manieră specifică, zona politicului şi implicaţiile sale. Filmele sunt evaluate de un juriu care include experţi în cinema, jurnalism, istorie şi politică.

Epoch Times vă prezintă filmele din competiţie. Printre acestea se numără şi filmul AFTERIMAGE / POWIDOKI / IMAGINEA DE APOI, care va deschide Festivalul Cinepolitica din acest an.

(Polonia, 2016) 1h38'

Regia: Andrzej Wajda

Regizorul filmului "Imaginea de apoi", Andrzej Wajda
Regizorul filmului "Imaginea de apoi", Andrzej Wajda (Cinepolitica)

Cu: Boguslaw Linda, Aleksandra Justa, Bronislawa Zamachowska

Protagoniştii filmului "Imaginea de apoi"
Protagoniştii filmului "Imaginea de apoi" (Cinepolitica)

Ultima capodoperă a unuia dintre cei mai mari maeştri din istoria cinematografiei, Andrzej Wajda. Subiectul ales pentru acest ultim film, înainte de trecerea autorului în nefiinţă, întregeşte cum nu se poate mai potrivit opera marelui regizor european.

Povestea biografică a celui mai important artist plastic polonez al secolului XX, Władysław Strzemiński, prilejuieşte o paralelă subtilă cu propriul său destin. Wajda recreează lumea plină de zbucium şi oprelişti a unui artist de avangardă sufocat de socialism-realismul stalinist, în era puterii depline a acestuia.

Protagoniştii filmului "Imaginea de apoi"
Protagoniştii filmului "Imaginea de apoi" (Cinepolitica)

Filmul are multe ecouri şi trimiteri către spiritul contemporan al societăţii poloneze şi al lumii postcomuniste în general. Refuzul de a capitula în faţa unei ideologii impuse şi tribulaţiile existenţei unui artist aflat cu mult înaintea timpurilor sale construiesc o naraţiune plină de emoţie şi înţelesuri adânci. O ultimă mare poveste despre demnitate, integritate şi nesupunere. O operă ce intră direct în posteritate.

Protagoniştii filmului "Imaginea de apoi"
Protagoniştii filmului "Imaginea de apoi" (Cinepolitica)

Epoch Times România este partenerul media al Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură