"Cine este în spatele lui Călin Georgescu?!" - Ce îl leagă pe omul lăudat de Dughin de Isărescu, Ecaterina Andronescu şi Puric?

Călin Georgescu (Facebook)
Loredana Diacu
27.11.2024

Fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, susţine că suveranistul Călin Georgescu a fost director executiv al unui "aşa-zis institut" din al cărui consiliu director făceau parte Mugur Isărescu, Daniel Dăianu, Ecaterina Andronescu, fostul nomenclaturist PCR Mircea Maliţa, actorul Dan Puric şi alte nume sonore.

Redăm postare lui Clotilde Armand:

Am tot auzit întrebarea: "Cine este în spatele lui Călin Georgescu?!" Şi m-am gândit să verific. Iată datele reale despre candidatul pro-rus la Preşedinţia România care încerca să-şi romanţeze biografia, dar nu-şi poate şterge uşor trecutul.

Avem aşa:

- anturaj dubios cu criptocomuniştii lui Ion Iliescu şi cu foşti colaboratori DIE,

- ONG-uri de carton falimentare,

- opinii legionare şi naţional- comuniste,

- o mare problemă la care instituţiile statului (ANI, AEP, ANAF, poliţie, parchete, servicii secrete etc) refuză să ofere explicaţii convingătoare - de unde are banii pentru finanţarea campaniei electorale prezidenţiale.

Şi vă dau exemplu unui aşa-zis institut, unde Călin Georgescu era director executiv, care avea sediul la etajul unei case din Sectorul 1: Asociaţia “Institutul de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare”. Un ONG fondat în 2005, folosit intens pentru a se promova mediatic cu proiecte care niciodată nu au fost puse în aplicare. În Consiliul Director, au fost atraşi 15 membri: Mugur Isărescu (guvernatorul Băncii Naţionale a României), Daniel Dăianu (fost membru CA în BNR, fost ministru de finanţe şi fost europarlamentar, Mircea Maliţa (nomenclaturist cu multiple funcţii în regimul PCR, fost ambasador şi academician), Ecaterina Andronescu (fost ministru PSD al Educaţiei), Sergiu Celac (primul ministru de externe al României postdecembriste şi fost ambasador), Cristian Hera (membru al Academiei Române), Ionel Haiduc (membru al Academiei Române), Dan Puric (actor şi regizor, cunoscut pentru simpatiile pro-ruse) etc.

ONG-ul a avut o activitate modestă, au fost redactate trei cărţulii, sub forma unor rapoarte elaborate de Călin Georgescu şi Mircea Maliţa, care au fost prezentate pompos în mass-media, “Proiectul Reprofesionalizarea României”, şi cam atât. După 10 ani de la înfiinţare, “Institutul de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare” şi-a cerut falimentul la tribunal, avea datorii de 534.257,39 lei către bugetul de stat, furnizori şi diverşi creditori. Din dosar am aflat că domnul Călin Georgescu a fost asociat, în acest ONG, cu un fost consilier local UNPR de la Sectorul 1, Dominic Pan Meghea. În aprilie 2016, Asociaţia “Institutul de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare” a fost radiată din registrului asociaţiilor şi fundaţiilor. Rapoartele acestui institut fantomă sunt şi în prezent pe siteul BNR. Întâmplare? Nu cred.

Avem aici un caz clasic de manipulare a opiniei publice făcute cu ajutorul unor personalităţi din Românie. O biografie pompoasă făcută pentru a crea o imagine falsă a competenţelor şi a realizărilor, fapt care induce în mod voit în eroare alegătorii. Văd că domnul Călin Georgescu evită întrebările din partea presei.

Dacă un candidat nu poate fi sincer despre trecutul său, cu siguranţă minte şi despre alte aspect importante, cine îi finanţează Campania electorală, care sunt relaţiile sale cu Rusia sau cu serviciile secrete sau despre programul său politic", scrie, pe Facebook, Clotilde Armand.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor