Christine Lagarde, realeasă în al doilea mandat la şefia FMI

Fondul Monetar Internaţional a ales-o pe Christine Lagarde pentru a doua oară la conducerea organizatiei din Washington. Lagarde nu a trebuit să lupte pentru poziţia sa, întrucât nu a mai existat un alt candidat.
Christine Lagarde (Captură Foto)
Andrei Popescu
22.02.2016

Lagarde a fost numită oficial vineri pentru încă un mandat la cârma Fondului Monetar Internaţional (FMI). Noul său mandat de 5 ani va începe la 5 iulie.

Lagarde a fost singurul candidat nominalizat pentru postul de director general şi a fost realeasă “prin consens”, a susţinut FMI.

Fostul ministru francez de Finanţe a preluat conducerea Fondului de la Dominique Strauss-Kahn, în 2011, când acesta a fost forţat să demisioneze după implicarea într-un scandal sexual.

Sprijinul puternic pentru rămânerea lui Lagarde la conducerea Fondului a venit din partea Germaniei, SUA, Marii Britanii, Franţei, Chinei, Rusiei şi multor altor naţiuni.

În timpul primului său mandat, şefa FMI a monitorizat reducerea crizei datoriilor Europei şi a implementat schimbări pentru a acorda o influenţă mai mare în interiorul Fondului pieţelor în curs de dezvoltare, inclusiv Brazilia şi China.

Obiectivul Fondului este acela de a stimula cooperarea în problema politicii monetare şi de a extinde comerţul global. Dar, FMI se află în vizorul publicului atunci când acordă împrumuturi ţărilor membre aflate în situaţii financiare dificile, printre ele, cel mai recent fiind Grecia şi Ucraina, şi apoi insistă pentru condiţiile în care se dau credite.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor