Christian Tour: Turismul intern nu este dezvoltat nici pentru români, nu putem vorbi de competiţie cu Grecia sau Bulgaria
alte articole
Reprezentantul uneia din cele mai mari agenţii de turism din ţară spune că nu ar schimba nimic în legislaţia românească, însă afirma că infrastructura şi serviciile din turismul intern lasă de dorit, astfel că va fi foarte greu să concurezi cu ţări precum Grecia sau Bulgaria.
Directorul general al Christian Tour, Raymond Maiorescu, a declarat într-un interviu pentru Agenţia r/News că, deşi am avea mai multe ”puncte forte” pe care le-am putea promova din punct de vedere turistic, totuşi turismul intern nu este dezvoltat nici măcar pentru români, iar serviciile oferite nu se ridică la nivelul cerinţelor turiştilor străini. Fără infrastructură şi fără condiţii va fi foarte greu să reuşim să atragem turişti străini.
”Întâi, turismul intern are nevoie de infrastructură. Părerea mea este că sunt foarte multe obiective frumoase în România, dar este foarte greu de ajuns la ele. În al doilea rând, serviciile oferite, cu mici excepţii, serviciile turistice din România nu se ridică la nivelul aşteptărilor unor turişti din afară, care sunt turişti „profesionişti”, călătoresc des şi ştiu ce vor. Aici mă refer la toate serviciile din restaurante, serviciile hoteliere, transportul în comun, ajutor turistic”, a precizat CEO-ul Christian Tour.
Un turist străin ajuns în România este puţin ”lăsat singur”, spune acesta, nu are semne în oraşe să ştie unde poate merge, şi nici în afara localităţilor.
”Chiar aici, în Centrul Vechi, m-au întrebat nişte străini unde anume este Centrul Vechi, cât de mare e el şi până unde ţine…”, a adăugat Raymond Maiorescu.
În opinia acestuia, partea de turism intern nu este dezvoltată nici măcar pentru români.
”Românul nu prea ştie ce are de făcut, în afară de a căuta cazare pe litoral, în general individual, sau undeva prin ţară. Nu cred că am ajuns la nivelul altor ţări, de exemplu Grecia sau Bulgaria, care fac un efort să atragă lumea”, a specificat şeful agenţiei de turism.
Acesta crede că autorităţile ar putea ”miza” pe foarte multe obiective turistice sau localităţi, de exemplu pe staţiunile balneo, pe judeţul Braşov, pe întreg Ardealul sau Valea Oltului. În ceea ce priveşte localităţile balneo-climaterice, un mare dezavantaj îl constituie faptul că accesul la multe dintre acestea este dificil. ”Şi chiar dacă ai o maşină uneori este foarte greu de ajuns în aceste locaţii”, a conchis Maiorescu.