Vacanţele exotice de mii de euro, la mare căutare la români
alte articole
Cele mai căutate destinaţii de vacanţă pentru români în acest an au fost, că în ultimii ani, staţiunile din Turcia, Grecia şi Bulgaria.
Pachetele de vacanţă în cele mai exotice destinaţii se vând din ce în ce mai bine, în ultimul an, deşi preţul unui astfel de pachet poate ajunge la câteva mii de euro, a declarat, într-un interviu pentru r/News, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Lucia Morariu.
”În 2012, s-au vândut foarte bine vacanţe în destinaţii exotice precum Maldive, Tailanda (care au servicii foarte bune şi ieftine), Seychelles şi Republica Dominicană, unde este un raport foarte bun calitate/preţ. Vorbim de români cu venituri peste medie, care cheltuiesc pe un astfel de pachet şi circa 5.000 de euro şi merg în aceste locaţii când la noi este iarnă şi care îşi permit şi o vacanţă pe timpul verii”, explică Lucia Morariu.
Au început, de asemenea, să crească vânzările de circuite în America de Nord şi America de Sud. Acestea pot dura două săptămâni şi costă tot câteva mii de euro. Vânzările de croaziere, în schimb, au stagnat, precizează preşedintele ANAT.
În ceea ce priveşte cele mai căutate destinaţii de vacanţă de către români, acestea au rămas neschimbate în ultimii ani. După litoralul românesc, care ar fi pe primul loc, românii aleg să-şi petreacă vacanţa de vară în staţiunile din Turcia, Grecia şi Bulgaria.
”Turcia este la fel de căutată, chiar dacă în ultima perioadă au avut loc proteste acolo, pentru că produsul este foarte bun şi au condiţii de securitate extraordinare. Paradoxal, vacanţele în staţiuni turceşti precum Kusadasi, Bodrum sau Antalya se vând foarte bine, chiar dacă în ultimii trei ani preţurile au crescut. Au crescut pentru ca turiştii care alegeau Egiptul şi Tunisia s-au reorientat către Turcia. În Egipt, de exemplu, lucrurile nu s-au clarificat nici acum din punct de vedere politic”, a explicat Lucia Morariu.
Potrivit acesteia, dacă în 2007-2008, înainte de criză, românii îşi permiteau să meargă chiar şi în două, poate trei concedii pe an, acum cei mai mulţi merg într-un singur concediu.