China numără victimele virusului Wuhan: Numărul urnelor este de două ori mai mare decât numărul declarat al deceselor

Stive de urne la centrul de cremare Hankou din oraşul Wuhan, focarul pandemiei de coronavirus din China (Internet)
A.P.
29.03.2020

Regimul comunist chinez a fost din nou prins în controverse legate de numărul deceselor declarate oficial, survenite în urma infecţiei cu virus Wuhan.

În Wuhan, conform datelor oficiale ale regimului, doar 50.006 persoane au fost infectate cu coronavirus iar 2.535 au murit de pe urma pneumoniei declanşate de infecţie.

Cu toate acestea, publicaţia chineză Caixin a dezvăluit că, atunci când s-au deschis morgile săptămâna aceasta, fotografiile au dezvăluit un număr mult mai mare de urne decât decesele raportate. Într-o fotografie se poate observa un camion încărcat cu 2.500 de urne în apropierea centrului de cremare Hankou, despre care reporterii noştri au scris că funcţiona aproape la capacitate maximă.

Potrivit raportului, şoferul a spus că a livrat aceeaşi cantitate cu o zi în urmă.

Camion care livrează urne la centrul de cremare Hankou, din oraşul Wuhan, lovit de epidemie (Internet)
Camion care livrează urne la centrul de cremare Hankou, din oraşul Wuhan, lovit de epidemie (Internet)

Într-o altă fotografie, şapte stive de câte 500 de urne fiecare pot fi observate în interiorul centrului, totalizând 3.500 de urne.

Cele două fotogafii ar ilustra o cantitate de urne dublă faţă de numărul deceselor raportate în regiune.

Membrii familiilor celor decedaţi au aşteptat la rând timp de cinci ore pentru a putea ridica urnele, potrivit publicaţiei Shanghaiist.

Se presupune că urnele sunt distribuite la o rată de 500 pe zi din centrul de cremare până la vacanţa de Ziua Măturării Mormântului, care are loc pe 4 aprilie anul acesta.

Wuhan are alte şapte centre de cremare. Dacă toate respectă acelaşi program, cifra urnelor ridicate ajunge la peste 40.000 de unităţi distribuite în oraş în următoarele 10 zile.

Potrivit publicaţiei Shanghaiist, când reporterii de la Bloomberg au întrebat la centrele de cremare pentru a verifica numărul de urne care vor fi ridicate, angajaţii au spus că fie nu au aceste date, fie nu sunt autorizaţi să le dezvăluie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor