Cele 10 companii aeriene cele mai sigure din lume
alte articole
Potrivit site-ului Airlinerating compania aeriană cea mai sigură este Qantas: niciun accident fatal de la începutul anilor ’50.
„Qantas n-a căzut niciodată”. Deja în 1988, Dustin Hoffman, în filmul Rain man, nu avea dubii referitor la compania cu care ar fi preferat să zboare. Singura cea mai sigură care nu s-a prăbuşit niciodată. Aproape 30 de ani mai târziu, site-ul "Airlinerating.com" specializat în "darea de voturi" avioanelor, este de aceeaşi părere. Şi, în clasamentul său special despre companiile aeriene cele mai sigur, acordă Palme d'Or chiar australienilor. Şapte stele. Maximul: niciun accident fatal încă de la începutul anilor ’50. Dar în top 10 se află, de asemenea, alte nume. În ordine alfabetică: Air New Zealand, All Nippon Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, Eva Air, Royal Jordanian, Singapore Airlines şi Virgin Atlantic. O evaluare care ia în considerare mai mulţi parametri: datele privind accidentele, dar, de asemenea, calitatea zborului.
Anul 2013 cel mai sigur - Cui îi este frică de zbor de obicei trebuie să ştie că este mult mai probabil să mori într-un accident de maşină decât într-un accident de avion. Reţeaua de Siguranţă a Aviaţiei oferă statistici. Anul 2013 a fost cel mai sigur an pentru călătoriile cu avionul din 1945: 29 de accidente, 269 de decese. Cu mult sub media din ultimii zece ani, care are 719 decese şi 32 de accidente. Cu o clarificare. Un accident din cinci a avut loc în Africa, care, la nivel global, include doar 3 % din plecări. Cu alte cuvinte: acesta este continentul cel mai nesigur pentru zbor. Deşi anul trecut dezastrul cel mai grav s-a întâmplat în Rusia când, la 18 noiembrie, un Boeing 737 de la Tatarstan s-a prăbuşit în timp ce ateriza pe aeroportul din Kazan.
Companii mai puţin sigure – Este întotdeauna un bine să nu se aventureze la bordul ultimilor de pe listă. Pe kazaha Scat, de exemplu. Evaluare: o stea. Li se alătură companiile, în partea de jos a clasamentului, afgana Kam Air şi la surinameza Bluewing Airlines. Acestea fac toate parte dintr-o lungă listă de companii care nu pot zbura în cadrul Uniunii Europene.