Cele mai incredibile piste de aterizare din lume (video)

(photos.com)

Pe unele dintre cele mai frumoase şi riscante aeroporturi ale planetei, aterizarea poate deveni într-adevăr ceva de neuitat. La nivel mondial, există piste de aterizare incredibile. CNN a colectat informaţíi despre 11 aeroporturi şi a arătat de ce aterizarea pe unul dintre ele poate provoca fiori.

Aeroportul Internaţional Princess Juliana, St Maarten, Caraibe - Aici avioanele zboară la câţiva metri distanţă de ocean şi de plaja cu nisip alb, unde turiştii stau la plajă. Este o experienţă care creşte adrenalina atât pasagerilor, cât şi locuitorilor de pe coasta Caraibelor.

Courchevel Altiport, Franţa - În acest caz, nu există mare, dar există pârtii de schi. Aici avioanele zboară printre munţi şi apoi aterizează pe singura fâşie de asfalt care nu este acoperită cu zăpadă iarna.

Matekane Air Strip, Lesotho - Fiorul acestei piste este dat de lungimea ei. La doar câţiva metri se încheie cu un gol. Aici pot ateriza numai aeronavele uşoare.

Juancho E. Yrausquin Airport, Saba, Insulele Caraibe - Dacă pista din Lesotho este considerată scurtă, aceasta este foarte scurtă. De fapt, este una dintre cele mai scurte din lume, situată la poalele unui munte cu vedere abruptă la mare.

Gibraltar Internaţional Airport – Să-ţi imaginezi o pistă de aterizare aici este foarte dificil. Spaţiul este extrem de limitat, astfel că pista de aterizare este tăiată de autostradă, care, prin urmare, este închisă de fiecare dată când un avion trebuie să aterizeze sau să decoleze.

Barra Internaţional Airport, Outer Hebrides, Scotia - În acest caz surpriza este mare. Pista este direct pe plajă, piloţii fiind nevoiţi să aştepte până se retrag valurile şi apoi aterizează ducând avionul la doi paşi de mare.

Paro Airport, Bhutan - Aici piloţii trebuie să treacă printre vârfurile înalte de 6.000 de metri ale munţilor. Scăzând în altitudine şi trecând printre măreţele culmi, înainte de sfârşitul aterizării, avionul zboară chiar deasupra caselor.

Kansai Internaţional Airport, Osaka, Japonia - Pistele acestui aeroport par să plutească pe apa din Golful Osaka. Aeroportul este situat pe o insulă artificială construită special cu scopul de a minimiza poluarea sonoră pentru locuitorii din Osaka.

Harstad Airport/Narvik, Norvegia - Aici avioanele aterizează între gheaţă şi zăpadă, iar peisajul în jur este complet alb.

Madeira Airport, Funchal, Portugalia - Aeroportul este prins între un deal abrupt şi mare. Asfaltul pistei este foarte scurt, aşa că au fost luate măsuri de securitate speciale pentru a face aterizarea sigură.

Malé Airport, Maldive - Fără îndoială spectaculos. Aeroportul a fost construit pe un atol, dar problema este că pista se află practic la nivelul mării.

Cu toate că nu se află pe lista CNN aterizarea care mie mi-a ridicat adrenalina a fost aceea din insula Corfu (prezentată în video: http://www.youtube.com/watch?v=2PM7Cvlvt-k).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii