Cea mai importantă bibliotecă din România funcţionează ilegal

Tragedia din Colectiv a scos la iveală că puzderie de firme şi instituţii funcţionează în ilegalitate, fără avize pentru securitate la incendiu. Una dintre ele este şi emblematică Bibliotecă Naţională a României.
" Noaptea lungă a filmelor scurte "eveniment cultural ediţia a IV a desfăşurat la Biblioteca Naţională
" Noaptea lungă a filmelor scurte "eveniment cultural ediţia a IV a desfăşurat la Biblioteca Naţională (Epoch Times România)

Cea mai scumpă bibliotecă din România funcţionează ilegal, titrează Adevărul. Potrivit sursei citate, Biblioteca Naţională a României (BNR), instituţie care adăposteşte "o parte importantă a tezaurului cultural naţional scris", funcţionează de aproape patru ani fără avizele legale pentru securitate la incendiu, aceasta în condiţiile în care statul a investit peste 120 de milioane de euro în clădire.

Sediul bibliotecii a fost inaugurat în 2012 şi adăposteşte aproximativ 350.000 de documente şi cărţi vechi rare, din care 40.000 de manuscrise. De asemenea, peste 60.000 de persoane au abonament la Biblioteca Naţională a României, potrivit ultimului raport anual de activitate publicat pe site-ul instituţiei, iar în aceeaşi clădire funcţionează şi birourile Ministerului Culturii.

Cu toate astea, Ministerul Culturii nu a considerat că este prioritară intrarea în legalitate a clădirii, prin avizare de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), arată sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură