Ce a declarat Băsescu despre scorul PMP la europarlamentare

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat marţi, în cadrul unei declaraţii de presă la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă”, că rezultatul înregistrat la alegerile europarlamentare de Partidul Mişcarea Populară este bun ţinând cont de faptul că este un partid nou înfiinţat.

PMP a obţinut un scor de 6,21%, mai mic decât independentul Mircea Diaconu şi maghiarii de la UDMR. Întrebat de un jurnalist cum comentează rezultatul PMP la europarlamentare, preşedintele Traian Băsescu a replicat: „Nu a fost un scor entuziasmant, dar a fost un scor bun pentru un partid care s-a înregistrat pe 29 ianuarie 2014”.

Potrivit unor surse citate de hotnews.ro, luni a avut loc o întâlnire între şeful statului Traian Băsescu şi conducerea formaţiunii, în urma căreia s-a decis organizarea unui congres în luna iunie, care vizează evaluarea rezultatelor de la alegerile europarlamentare, precum şi desemnarea unei noi conduceri.

Deputatul Elena Udrea şi liderul interimar al formaţiunii Eugen Tomac au susţinut că rezultatul înregistrat de PMP este un succes pentru partidul nou înfiinţat.

„O sugestie pentru PMP. Nu minţiţi ca PSD, că o să va pară rău mai târziu. Chiar cu mai puţine structuri decât alte partide PMP putea lua 8-9%. Dacă în analiza lor ăsta va fi motivul scorului de 6-7%, atunci le atrag atenţia ca Mircea Diaconu fără nicio structură de partid a luat aproape cât PMP. Sper să facă o analiză onestă a campaniei şi strategiei de campanie. Altfel PMP va deveni irelevant. Cine spune că scorul PMP reflectă contribuţia lui Traian Băsescu minte. Traian Băsescu a ridicat partidul la 10%, dacă nu mai mult”, a declarat fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne