Theodor Stolojan speră ca "şi domnul Diaconu să facă o opţiune pentru un grup politic, pentru că dacă rămâne independent, aşa cum s-a declarat dânsul, va avea o surpriză foarte neplăcută în Parlamentul European, pentru că în Parlamentul European nu există Putere-Opoziţie, sunt grupuri politice. Dacă nu ai susţinerea unui grup politic, rămâi cu simple declaraţii politice timp de un minut".
La întrebarea dacă ar dori ca Mircea Diaconu să facă parte din grupul PPE, Stolojan a răspuns: "Categoric!".
Mircea Diaconu şi-a dat demisia din PNL şi a candidat ca independent la alegerile europarlamentare, fiind votat de un procent de 6,81% din alegători. Acesta s-a plasat înaintea UDMR, care a obţinut 6,30% şi a PMP, care a luat 6,21%.
Fostul actor s-a clasat pe locul 4, formaţiunile ocupante ale locurilor 1-3 fiind: Alianţa PSD-UNPR-PC cu 37,60% din voturi, PNL cu 15% şi PDL cu 12,23%.
Cum a fost posibil ca Mircea Diaconu să obţină acest rezultat deosebit? În primul rând, a fost susţinut masiv de trustul de presă Intact. I-a fost favorabilă atât postura de victimă, întrucât decizia iniţială a BEC nu i-a permis să candideze, cât şi faima de actor.