Stolojan: Mircea Diaconu va avea o surpriză foarte neplăcută în PE ca independent

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu (Epoch Times România)

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a afirmat la RFI că Mircea Diaconu, proaspăt ales în PE, va avea "o surpriză foarte neplăcută în Parlamentul European", dacă rămâne independent. Acesta susţine că în cazul în care Diaconu nu se afiliază unui grup politic, va rămâne "cu simple declaraţii politice timp de un minut".

Theodor Stolojan speră ca "şi domnul Diaconu să facă o opţiune pentru un grup politic, pentru că dacă rămâne independent, aşa cum s-a declarat dânsul, va avea o surpriză foarte neplăcută în Parlamentul European, pentru că în Parlamentul European nu există Putere-Opoziţie, sunt grupuri politice. Dacă nu ai susţinerea unui grup politic, rămâi cu simple declaraţii politice timp de un minut".

La întrebarea dacă ar dori ca Mircea Diaconu să facă parte din grupul PPE, Stolojan a răspuns: "Categoric!".

Mircea Diaconu şi-a dat demisia din PNL şi a candidat ca independent la alegerile europarlamentare, fiind votat de un procent de 6,81% din alegători. Acesta s-a plasat înaintea UDMR, care a obţinut 6,30% şi a PMP, care a luat 6,21%.

Fostul actor s-a clasat pe locul 4, formaţiunile ocupante ale locurilor 1-3 fiind: Alianţa PSD-UNPR-PC cu 37,60% din voturi, PNL cu 15% şi PDL cu 12,23%.

Cum a fost posibil ca Mircea Diaconu să obţină acest rezultat deosebit? În primul rând, a fost susţinut masiv de trustul de presă Intact. I-a fost favorabilă atât postura de victimă, întrucât decizia iniţială a BEC nu i-a permis să candideze, cât şi faima de actor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne