Lăzăroiu: Funeriu n-a fost bun de pus pe afişul electoral al PMP sau pentru un loc în PE

Daniel Funeriu
Daniel Funeriu (Epoch Times România)

Daniel Funeriu, membru PMP, îşi exprimă, luni, pe contul său de Facebook, nemulţumirea faţă de campania făcută de PMP pentru europarlamentare, ceea ce a dus la rezultatele slabe obţinute la alegeri: "Nu, nu mă gândesc nicio clipă să preiau conducerea PMP, nici să-i cer lui Preda să-şi dea demisia de onoare din postul tocmai câştigat (pentru rezultatul prost din postura de cap de listă). Are o misiune importantă să continue pentru următorii 5 ani blogul (început acum 5 ani) şi care a dat o perspectivă fundamentală dreptei. Nici nu mă erijez în mare lider. Sunt doar un modest distribuitor de mere în stradă. MRU e născut pentru a fi lider".

Funeriu a declarat despre celebrul afiş al PMP cu Elena Udrea în centru: "Dacă eram în afişul cu accente semănătoriste al PMP probabil că luam cel puţin 25%, dar am fost plecat din ţară când s-au făcut pozele pentru afiş".

"18% e un scor slab pentru un fost ministru, mai ales atunci când este susţinut total de partidul sau. Dacă eram în afişul cu accente semănătoriste al PMP probabil că luam cel puţin 25%, dar am fost plecat din ţară când s-au făcut pozele pentru afiş. All in all, bine că nu am candidat independent, cine ştie ce partid nu făcea pragul", a afirmat Funeriu.

De menţionat că Daniel Funeriu a candidat în Timiş pentru locul de parlamentar rămas liber datorită faptului că Maria Grapini va fi europarlametar. Funeriu a obţinut un procent de 18%, potrivit unei estimări neoficiale, pe când procentul PMP în Timiş a fost de 6-7%. Funeriu s-a clasat pe al treilea loc, cele mai multe voturi fiind obţinute de Florin Birsăşteanu de la PSD, iar pe locul al doilea s-a clasat candidatul PNL.

Sebastian Lăzăroiu a comentat campania pentru alegeri

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu şi-a exprimat, de asemenea, opinia în legătură cu campania pentru europarlamentare:

"Îi ascult pe oamenii ăştia dând declaraţii de la ora 21.00 încoace. Sunt nişte pigmei lipsiţi de orice viziune. Fiecare spune că vrea unitate şi candidat unic, dar să fie el/ea. Fiecare vrea să se adune liderii la masă, dar să fie la masa lui/ei. Un spectacol grotesc şi jenant", a scris acesta.

Lăzăroiu s-a referit la Daniel Funeriu, care a obţinut 18% în Timiş: "Funeriu a luat în colegiul din Timişoara în care a candidat 18%. PMP a luat 11% în Timişoara. PMP şi-a început campania cu două săptămâni înaintea lui Funeriu. Dar Funeriu n-a fost bun de pus pe afişul electoral al PMP pentru Parlamentul European. Şi n-a fost bun nici pentru un loc eligibil pentru Parlamentul European".

Partidul Mişcarea Populară a obţinut două locuri în Parlamentul European, cu 6,21%, conform rezultatelor parţiale transmise de Biroul Electoral Central luni, la ora 17.00. Partidul s-a clasat în urma candidatului independent Mircea Diaconu (6,81%) şi a UDMR (6,30%).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne