Candidaţii la preşedinţia Rusiei, în ultima luptă pentru cucerirea electoratului (revista presei)

Candidaţii la alegerile prezidenţiale din Rusia, care vor avea loc pe 4 martie, se pregătesc de ultima luptă pentru cucerirea electoratului, scrie oficiosul Izvestia în ediţia de miercuri. În ultima săptămână, înainte de scrutin, candidaţii opoziţiei îşi vor schimba retorica şi vor lansa înregistrări cu noi mesaje publicitare.
Epoch Times România
22.02.2012

Candidaţii la alegerile prezidenţiale din Rusia, care vor avea loc pe 4 martie, se pregătesc de ultima luptă pentru cucerirea electoratului, scrie oficiosul Izvestia în ediţia de miercuri. În ultima săptămână, înainte de scrutin, candidaţii opoziţiei îşi vor schimba retorica şi vor lansa înregistrări cu noi mesaje publicitare. Ultranaţionalistul Vladimir Jirinovski nu va mai ameninţa (are un slogan 'Jirinovski sau va fi mai rău!), dar va promite o ameliorare a vieţii, iar comunistul Ghennadi Ziuganov se va adresa în direct populaţiei cu un discurs destinat să ajungă la sufletul alegătorilor. Principala surpriză a lui Vladimir Putin va fi victoria din primul tur, după cum a spus purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, notează Izvestia.

Şeful Institutului pentru dezvoltare contemporană, Igor Iurghens, a declarat că Dmitri Medvedev ar trebui să renunţe la postul de premier sub viitorul preşedinte Vladimir Putin, întrucât colegii actualului şef al guvernului de la Moscova îl vor 'sfâşia'. Un premier ideal de tranziţie ar fi Aleksei Kudrin, 'având în vedere că el este considerat un profesionist şi Putin are încredere în el. Directorul Fondului de politică eficientă, Gleb Pavlovski, afirmă că, dacă Medvedev va renunţa la postul de premier, 'acesta va fi un semnal negativ pentru elita politică'. Boris Nadejdin este de părere că postul de prim-ministru va fi sinucigaş pentru cariera politică a oricărui om care îl va ocupa, deoarece va trebui să recurgă la măsuri neopulare, cum ar fi reducerea cheltuielilor sociale, posibilia creştere a vârstei de pensionare.

Ministerul rus al Apărării este gata să achiziţioneze din străinătate tehnică militară, deşi modele analoage pot fi produse şi în Rusia, scrie Vedomosti, notând că, până acum, armata a importat doar tipuri unice de armament. Pe site-ul licitaţiilor publice se anunţă că, în 19 martie, Ministerul Apărării va organiza concursul pentru livrarea a 45 de elicoptere, 14 cu un motor, iar 30 cu două motoare.

Costul iniţial al contractului ar fi de 6,06 miliarde de euro (aproximativ 125 milioane de euro). Este vorba de elicoptere AS350 şi AS355 Ecurel, produse de compania europeană Eurocopter, asamblate în Franţa. În total, Rusia intenţionează să cumpere 100 de elicoptere de acest fel. Aceasta achiziţie de armament de import, care i-a intrigat pe producătorii autohtoni, ar fi a treia ca mărime după contractul privind cumpărarea a două nave franceze Mistral (1,15 miliarde de euro) şi a blindatelor Iveco LMV (0,8 miliarde de euro).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor