Candidat la una din Primariile Capitalei, beneficiar de ajutor social

Deşi dispune de o situaţie materială foarte bună, Cristina Pocora a primit ajutor social pentru a-şi construi (încă) o casă. Vecini de cartier social cu Pocora sunt şi alţi demnitari.
Cristina Pocora
Cristina Pocora (Epoch Times România)

Deşi are o situaţie materială de invidiat, deputatul PNL Cristina Pocora, candidat la Primăria Sector 3, locuieşte într-un apartament ANL din sectorul 6, relatează evz.ro.

Potrivit sursei citate, liberala deţine, conform declaraţiei sale de avere două apartamente şi două case în Bucureşti şi Vrancea şi două terenuri în Bucureşti, bijuterii de peste 5.000 de euro, o Dacia Duster şi un BMW de aproape 70.000 de euro şi are un salariu de 5.000 de lei. Cu toate acestea, paradoxal, Pocora care spune acum că principalul ei scop este bunăstarea familiilor, a obţinut subvenţie pentru o locuinţă socială.

Conform propriei sale declaraţii de avere, Pocora a primit ajutor de la Primăria Sectorului 6 pentru a-şi construi, în 2010, o casă de 122 de metri pătraţi în cartierul ANL Godeni din apropierea Lacului Morii, cartierul Giuleşti, deşi avea deja o locuinţă împreună cu soţul său, omul de televiziune Dan Cruceru.

"Foarte interesant este modul în care candidata PNL a obţinut subvenţia pentru locuinţa respectivă, în condiţiile în care nu era deloc eligibilă. Legea locuinţelor sociale spune că „Titularul cererii de locuinţă şi ceilalţi membri ai familiei acestuia - soţ, soţie, copii şi/ sau alte persoane aflate în întreţinerea acestuia trebuie să nu deţină şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate şi/ sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ- teritoriale sau unităţii în care îşi desfăşoară activitatea.” Cu doar doi ani înainte însă, în 2008, Cristina Pocora cumpărase împreună cu soţul său un alt apartament în Bucureşti. Cu toate acestea, Cristina Pocora a reuşit să obţină casă de la stat, deşi nu era eligibilă din acest punct de vedere. Pe lângă criteriul enunţat mai sus, o altă condiţie obligatorie pentru a primi o locuinţă socială este că salariul celui ce solicită casa să fie sub salariul mediu naţional.", arată evz.

Pocora nu e singurul demnitar într-o mare de săraci. Ea are parte de o companie selectă printre vecini. Persoane ca fostul primar de la Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan - Pinalti, Gheorghe Tinca, fost ministru al Apărării, Simion Maftei, fost şef la Romsilva, Eduard Romulus Goean, director de cabinet al lui Gheorghe Pogea, fost ministru al Finanţelor, locuiesc în acelaşi cartier ANL, mai arată evz.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne