Marţi, trei ceasuri rele pentru candidaţii la locale din Bucureşti. DNA vânează posibile infracţiuni

Procurorii anticorupţie au ridicat documente de la o serie de birouri electorale din Bucureşti, în contextul în care există suspiciuni că unii candidaţi ar fi depus liste de susţinere cu semnături false.
Justiţia
Justiţia (Captură web)

Procurorii DNA au ridicat, marţi, documente de la Biroul electoral al Municipiului Bucureşti, precum şi de la Biroul Electoral al Sectorului 1, Agerpres. Potrivit unor surse, procurorii au ridicat înscrisuri şi de la Biroul electoral al sectorului 4.

"S-au ridicat ieri de la Biroul electoral sector 1 listele de susţinători pentru domnul candidat Nazare Alexandru", a declarat preşedintele Biroului electoral sector 1 pentru Agerpres.

Direcţia Naţională Anticorupţie cercetează fapte de corupţie şi infracţiuni electorale. Cercetările au loc după ce Iniţiativa România (IR) a depus pe 25 aprilie un denunţ penal la DNA privind falsificarea de către partide şi candidaţi a semnăturilor de pe listele de susţinere depuse la birourile electorale din Bucureşti. Pe 3 mai, IR a depus noi probe la dosar.

"Îi rog pe cei care au informaţii sau probe privind falsificarea semnăturilor pe listele de susţinere ale oricărui partid să se ducă la DNA. Îi sfătuiesc pe tinerii din partide care au fost puşi să falsifice semnături să facă acelaşi lucru. Nu merită să-şi pună viitorul sub semnul întrebării pentru câteva sute de lei sau promisiunea unei slujbe în vreo primărie.", a comentat vestea descinderilor DNA, pe contul său de Facebook, Mihai Politeanu, unul dintre fondatorii IR.

"Toader, de la PNL - la Realitatea TV: "Responsabil penal sunt cei care şi-au asumat completarea fiecarei liste". Deja cei cu funcţii de conducere se spală pe mâini. Nu deveniţi grăjdanii lor!" adaugă Poliţeanu, remarcând că liderii PNL pasează răspunderea pentru modul în care s-au strâns semnăturile pentru candidaţii liberali.