Campanie electorală cu năbădăi! Război "penal" între PSD şi PNL în sectorul 1

Partidele mari intră în campania electorală acuzându-se reciproc de încălcarea legii.
Bannere electorale de precampanie.
Bannere electorale de precampanie. (Alin Mureşan)

Social-democraţii susţin că Biroul Electoral al Sectorului 1 a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vizând o posibilă mită electorală oferită alegătorilor de către PNL şi candidatul liberal la Sectorul 1, Alexandru Nazare. În replică, PNL neagă afimaţiile PSD şi ameninţă cu plângeri penale împotriva contracandidatului Dan Tudorache, relatează Adevărul.

Potrivit sursei citate, PSD a anunţat sâmbătă că în data de 12 mai, Alexandru Nazare candidatul PNL pentru funcţia de primar al Sectorului 1, însoţit de Mihai Voicu, preşedintele PNL Sector 1, s-au întâlnit cu un grup de peste 70 de persoane în Str. Betonierei, sector 1, cărora le-au distribuit mâncare, băutură şi bani, încălcând grav prevederile legii electorale.

"Sesizarea a venit din partea Poliţiei Locale, probate cu declaraţii de martori, fotografii de la faţa locului şi înregistrări video. În acest context, Biroul Electoral Sector 1 în şedinţa din 13.05.2016 a decis trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 pentru cercetări în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor de către Partidul Naţional Liberal şi candidatul acestuia, Alexandru Nazare", a anunţat PSD.

Nazare a reacţionat prompt, acuzând PSD-ul că „a ales să ştirbească“ autoritatea Poliţiei Locale Sector 1 pe care o foloseşte „ca un accesoriu de campanie“ şi că întâlnirea cu cetăţenii la care se referă PSD-ul a fost de fapt aniversarea zilei de naştere a unui coleg.

"PSD încearcă să smulgă prin şantaj probe şi presupuse fapte de la o banală aniversare a unui coleg de partid, care, în mod evident, nu a fost un eveniment electoral. În primul rând, îi prezint scuzele colegului că aniversarea i-a fost stricată, el oferind deja toate precizările în acest sens instituţiilor abilitate. Ceea ce este însă cel mai grav este modul mafiot în care a ales să acţioneze PSD şi candidatul său la primărie. Au ales să ştirbească autoritatea unei instituţii publice, în speţă Poliţia Locală a Sectorului 1, pe care o folosesc ca pe un accesoriu de campanie.

De asemenea, Nazare a anunţat că va depune o plângere penală împotriva candidatului PSD la Sectorul 1, Dan Tudorache, pentru calomnie, arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne