"Un lucru este clar, nu puteţi lua poziţia struţului" - epistolă liberală pentru candidaţii PSD la primăriile Capitalei

"Doamnă Firea, candidaţi ai PSD la Primăriile de sector, pentru o campanie corectă şi curată, delimitaţi-vă de şeful dumneavoastră, Liviu Dragnea, condamnat penal, prin sentinţă definitivă", a fost mesajul liberalilor înscrişi în cursa pentru Capitală.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Candidaţii PNL la primăriile Capitalei, în frunte cu Cătălin Predoiu, le-au adresat o scrisoare deschisă omologilor de la PSD prin care solicită o poziţionare fermă în privinţa recentei condamnări, prin sentinţă definitivă, a preşedintelui PSD Liviu Dragnea în dosarul Referendumul.

Epistola liberală este semnată de preşedintele PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Municipiului Bucureşti, Alexandru Nazare, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1, Dan Cristian Popescu - Sectorul 2, Cristina Pocora - Sectorul 3, Răzvan Sava - Sectorul 4, Ovidiu Raeţchi - Sectorul 5 şi Răzvan Mironescu - Sectorul 6.

Scrisoarea deschisă

"Îmi pare rău, pentru că sunt om şi toţi suntem supuşi greşelii. Mai grav este atunci când nu recunoaştem că am greşit şi persistăm în greşeală. Mi-a părut rău de fiecare dată când un mesaj negativ a fost transmis prin mine şi toată reacţia a fost asupra mea şi mai puţin a candidatului. (…) Din punctul meu de vedere, îmi doresc o campanie curată, o campanie elegantă în care să se audă proiectele şi intenţiile pentru bucureşteni şi mai puţin cum se zugrăvesc candidaţii între ei (...)".

Stimată doamnă Gabriela Vrânceanu Firea, declaraţiile de mai sus vă aparţin. Motiv pentru care, în virtutea campaniei curate şi elegante pe care o doriţi, şi în interesul bucureştenilor de care toţi candidaţii înscrişi în cursa electorală sunt preocupaţi, Partidul Naţional Liberal - Filiala Bucureşti vă transmite solicitarea de a vă dezice ferm de elementele penale din proximitatea dumneavoastră.

Suntem convinşi că aceeaşi părere de rău pe care aţi exprimat-o în legătură cu mesajele transmise în timpul campaniei prezidenţiale, o veţi avea şi la finalul acestei campanii, dacă veţi ezita să vă delimitaţi şi veţi accepta să vă alăturaţi imaginea de un condamnat penal, prin sentinţă definitivă.

Nu este de mirare pentru nimeni că domnul Dragnea, condamnat penal definitiv, a refuzat să facă un pas în spate. Uimirea cea mai mare este de ce candidaţii Partidului Social Democrat la Primăriile din Bucureşti, în frunte cu dumneavostră, doamnă Firea, acceptă să le fie coordonată campania de către un condamnat penal?!

Un lucru este clar, nu puteţi lua poziţia struţului! Bucureştenii trebuie să vadă partide curate, cu oameni curaţi, a căror integritate nu poate fi pusă la îndoială, iar vouă, contracandidaţilor noştri, vă cerem o delimitare clară de condamnaţii penal care vă conduc şi care vă stau alături. Ruşinea voastră este o pată nemeritată de care toţi bucureştenii şi românii, în general, se vor simţi jenaţi şi jigniţi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne