Emil Boc: Tăriceanu e ultimul om din România care are dreptul să vorbească despre viziune politică

La scurt timp după ce Călin Popescu Tăriceanu declara că Emil Boc nu a fost om de viziune nici ca prim-ministru, nici ca primar, edilul din Cluj îi dă replica liderului ALDE.
Primarul Clujului Emil Boc
Primarul Clujului Emil Boc (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Călin Popescu Tăriceanu este ultimul om din România care are dreptul să vorbească despre viziune politică, în condiţiile în care a lăsat ţara complet nepregătită în faţa crizei economice iar prin măsurile luate a agravat situaţia României, a declarat Emil Boc, potrivit Gazetei de Cluj.

"În contextul creşterii economice de 8%, Călin Popescu Tăriceanu a lăsat ţara cu un deficit bugetar de 5,2%, fapt ce a îngreunat decisiv situaţia economică a României în perioada 2009-2012.

Iar tot legat de viziune, în timp ce Municipiul Cluj-Napoca a reuşit să devină principalul competitor al Bucureştiului şi primul oraş din România în materie de calitate a vieţii, ca urmare a unei viziuni aplicate coerent de Primărie, nu ştiu să existe vreo primărie condusă de către ALDE care să conteze la nivel naţional", a subliniat Emil Boc.

Anterior, preşedintele Senatului susţinea că Emil Boc a dovedit atât ca primar, cât şi ca prim-ministru, că nu este un om de viziune, ci un executant mărunt.

"Dl. Boc dovedeşte şi ca primar, aşa cum a dovedit şi ca prim-ministru, că nu este un om de viziune, este un executant mărunt - dacă se găseşte şi un şef care să-i dea ordine n-ar fi niciun fel de problemă să se conformeze - şi nu face decât să meargă exact pe tiparele politice cele mai proaste pe care România le-a dobândit în cei 26 de ani de la căderea comunismului.

Adică, mafia politică la Cluj are o dimensiune aparte, mafia este familia politică, dl. Boc şi cu finul; finul şi cu naşul, împreună conducem oraşul. Chiar putem face o epigramă pentru dl. Boc", a adăugat Tăriceanu, citat de Agerpres.