California lovită ani de zile de “boom”-uri misterioase la ore fixe

Depozitul militar din Hawthorne, statul Nevada, SUA.
Depozitul militar din Hawthorne, statul Nevada, SUA. (Captură Foto)

Timp de ani de zile, rezidenţii din oraşul californian Sonora au auzit un sunet puternic care le zguduie ferestrele. Boom-ul puternic rămâne neexplicat oficial şi se repetă la ore fixe - în fiecare zi, la 11 a.m. şi 2 p.m.

Website-ul Inquisitr a raportat explicaţia unui geolog şi profesor local. Acesta a declarat că rezidenţii din Sonora au auzit de fapt rezultatele activităţilor unui depozit militar din Hawthorne, statul Nevada. Depozitul este situat în spatele unui lanţ muntos şi lichidează muniţii vechi de exemplu bombe expirate.

Dar întrebarea este: are într-adevăr depozitul de lichidat un număr atât de mare de bombe vechi încât să facă acest lucru în fiecare zi, chiar şi în weekend-uri şi în timpul sărbătorilor, de ani de zile? De ce Sonora pare să fie cel mai afectat oraş dintre toate localităţile situate în apropiere de Hawthorne?

În plus, oamenii care lucrează la depozit nu aud acele boom-uri în mod regulat, chiar dacă locuiesc în zonă.

Ken Thomas, un ofiţer contractor pentru Depozitul Militar din Hawthorne, a declarat pentru ABC News că se detonează muniţii în mod regulat la depozit atunci acestea expir[. Totuşi, el nu era convins că sunetul poate fi auzit până în Sonora.

“Nu pare să fie în regulă ca ceea ce facem aici să fie auzit la o distanţă de 321 km, când între noi există un lanţ muntos”, a declarat Thomas. “Biroul meu se află la 43 km de locul unde se detonează muniţiile vechi şi aud [exploziile] aici poate doar o dată pe lună, şi atunci doar încet, încât de întrebi dacă a fost o explozie”.

Mai mult, nu numai că sunetele se repetă la ore fixe, fără întârziere, dar au fost descrise ca un fel de lovituri adânci, de frecvenţă joasă ce aproape pot fi simţite de oamenii din Sonora. Un locuitor al Sonorei a declarat că uneori se pot observa ferestrele care se mişcă uşor în timpul zdruncinăturilor.

Conform Zerohedge, conspiraţioniştii atribuie zgomotele proiectului american DUMB - Deep Underground Military Bases, o creaţie oficială a departamentului de securitate - Homeland Security - care a început programul după 2011.

Proiectul de construire de tuneluri este o iniţiativă comună ce implică NSA, CIA, FBI, MiB, Homeland Security şi alte câteva grupuri chiar mai obscure, care acţionează din interiorul Comitetelor Congresionale de Informaţii şi care au acronime ciudate pe care aproape nimeni nu le poate înţelege cu adevărat.