Dosarele X: CIA publică două liste cu documente secrete privind OZN-urile

Într-un document publicat recent de CIA despre OZN-uri, un fost primar al unui oraş din Germania de Est a raportat în 1952 că a văzut un obiect metalic ca o tigaie imensă, cu un diametru de aproximativ 15 metri.
Un document CIA desecretizat despre OZN-uri.
Un document CIA desecretizat despre OZN-uri. (Public Domain) Background: (Glenneroo/iStock)

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună ştiri despre aceste fenomene ciudate, pentru a stimula imaginaţia şi a deschide posibilităţi noi. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi.

În cursul săptămânii trecute CIA a publicat două liste cu documente strict secrete privind chestiunea OZN-urilor.

Listele, numite “Top 5 CIA Documents Mulder Would Love to Get His Hands On” şi “Top 5 CIA Documents Scully Would Love to Get Her Hands On,” prezintă cazuri de la sfârşitul anilor 1940 până în anii 1950.

În perioada respectivă, CIA a fost foarte preocupată de obiecte de zbor neidentificate (OZN-uri), iar Forţa Aeriană americană a înregistrat 12.618 de cazuri în care este posibil să fi fost zărite astfel de obiecte. Dintre acele cazuri, doar 701 rămân “neidentificate”, ca parte a Project Blue Book.

Gerald K. Haines, fost istoric şef la CIA, a fost citat de agenţia de spionaj afirmând că: “În timp ce preocuparea Agenţiei pentru OZN-uri a fost substanţială până la începutul anilor 1950, CIA a acordat fenomenului doar o atenţie limitată şi periferică.”

Unul dintre cazuri este intitulat “Farfurii Zburătoare raportate deasupra Germaniei de Est, 1952.”

Oscar Linke, fost primar al localităţii Gleimershausen din Germania a raportat că a observat un OZN. Raportul susţine: “Conform acestei relatări, un obiect care ‘se aseamănă cu o tigaie imensă’ şi având un diametru de aproximativ 15 metri a aterizat într-o pădure din Zona sovietică a Germaniei.”

Linke a avut pană la o roată a motocicletei în timp ce călătorea cu fiica sa în vârstă de 11 ani. În timp ce au tras pe marginea drumului, fostul primar a văzut doi bărbaţi la aproximativ 40 m depărtare.

El a declarat: “Cei doi păreau să fie îmbrăcaţi într-un fel de costum metalic lucios. S-au aplecat în faţa şi s-au uitat la ceva aflat jos.”

Linke s-a apropiat, până când a ajuns la o depărtare de aproximativ 9 metri. “M-am uitat peste un gard mic şi atunci am observat un obiect mare, al cărui diametru l-am estimat a fi cuprins între 13 şi 14 metri, ce se asemăna cu o tigaie imensă.

“Existau două rânduri de găuri pe marginile obiectului , cu o circumferinţă de aproximativ 30 cm. Spaţiul dintre cele două rânduri era de aproximativ 0,45 m. Deasupra obiectului metalic se afla un turn negru în formă de con, cu o înălţime de aproximativ 3 metri.”

Cele două “personaje” l-au observat atunci când l-a strigat fiica sa. Apoi aceştia au intrat în maşinărie. Linke a observat că unul dintre cei doi “avea o lampă în partea din faţă a corpului care se aprindea la intervale regulate.”

O parte a maşinăriei a început să lucească, în timp ce lumina verde [emanată] a devenit roşie. El a auzit un bâzâit. Turnul conic s-a mutat din partea de sus în partea de jos a obiectului metalic şi a început să se rotească în timp ce obiectul s-a ridicat în aer, fiind înconjurat aparent de flăcări.

Linke a verificat ulterior solul unde a văzut obiectul zburător şi a observat că existau urme proaspete.

Raportul mai susţine: “Multe alte persoane care locuiesc în aceeaşi zonă unde se afla Linke au relatat ulterior că au văzut un obiect despre care au crezut că era o cometă”.

“Nu auzisem niciodată termenul de ‘farfurie zburătoare’ înainte să fug din Uniunea Sovietică în Berlinul de Vest”, a declarat Linke. “Când am văzut acel obiect, am crezut imediat că am văzut o nouă maşinărie militară sovietică”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură