Bulgaria construieşte un gard pentru a opri fluxul de refugiaţi sirieni din Turcia

Guvernul bulgar intenţionează să construiască un gard de 30 de kilometri şi înalt de trei metri de-a lungul frontierei cu Turcia, pentru a opri fluxul constant de imigranţi ilegali care provin din Siria.
Refugiaţi sirieni în taberele de la graniţa turco-siriană, arhivă (Mustafa Ozer / AFP / Getty Images)
Mioara Stoica
19.10.2013

Guvernul bulgar intenţionează să construiască un gard de 30 de kilometri şi înalt de trei metri de-a lungul frontierei cu Turcia, pentru a opri fluxul constant de imigranţi ilegali care provin din Siria.

Acest lucru a fost anunţat de către ministrul adjunct de Interne Vasil Marinov, care a subliniat că gardul va fi construit în apropierea oraşului Elhov, în sud - estul Bulgariei, raporta joi presa locală.

"Aproape 85 la sută dintre imigranţii ilegali trec graniţa cu Turcia prin Elhovo", a spus ministrul bulgar, afirmând că această zonă "este cea mai dificil de monitorizat" dintre cei 259 de kilometri care desparte Bulgaria de Turcia.

Potrivit celor relatate de la Sofia, de la începutul anului au intrat în ţară 6.500 de refugiaţi sirieni, iar acest lucru a pus în alarmă autorităţile.

Gardul, care va costa 2,5 milioane de euro nu este destinat stopării fluxului celor care caută refugiu şi fug de conflictul sirian, dar are ca scop "îmbunătăţirea standardelor de siguranţă în acea parte a frontierei", susţine Marinov.

Marinov a declarat că, până la sfârşitul anului, numărul de refugiaţi sirieni în Bulgaria va creşte la 11.000, motiv pentru care Bulgaria a solicitat sprijin financiar partenerilor săi din Uniunea Europeană (UE ).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor